Parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural din județul Hunedoara

Home Stiri la zi Parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural din județul Hunedoara
Parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural din județul Hunedoara

Județul Hunedoara se confruntă cu fenomenul depopulării zonelor rurale care urmare, în principal a faptului că mulți dintre locuitorii de la comune și sate decid fie să plece în străinătate, fie să se stabilească în localitățile urbane ale județului.

Având în vedere acest efect negativ, care afectează din punct de vedere demografic județul Hunedoara, prefectul județului, Călin Petru Marian, a inițiat împreună cu fondatorul grupului ”Mutat la Țară – Viața fără ceas”, Andy Hertz un proiect care are ca scop promovarea vieții în mediul rural. În acest sens, aceștia au pus bazele unui parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural.

Într-o primă etapă a acestui proiect, urmează să fie identificate toate locuințele din zonele rurale ale județului Hunedoara, care sunt disponibile spre vânzare, dar și promovarea lor spre persoane interesate să adere la comunitățile respective. Inițiatorii acestui demers sunt optimiști în legătură cu succesul acestuia, având în vedere că, la nivel național, este semnalat tot mai mult interesul oamenilor din zonele urbane suprapopulate care-și doresc să se mute în zone rurale frumoase și liniștite.

Andy Hertz, autorul mai multor publicații și fondator al grupului ”Mutat la Țară – Viața fără ceas”, este un om cu o viziune complexă și realistă asupra vieții în satul românesc și un om care cunoaște problemele comunităților din zonele rurale hunedorene dar și modalitățile cele mai bune de promovare a satului românesc și avantajelor pe care le au cei care trăiesc la țară.