Sesiune de examene on-line la Universitatea din Petroșani

Home Educație Sesiune de examene on-line la Universitatea din Petroșani
Sesiune de examene  on-line la Universitatea din Petroșani

Peste câteva zile, studenții din cadrul celor trei facultăți ale Universității din Petroșani intră în prima sesiune de examene din anul universitar 2021-2022. Mai exact, aceasta va debuta în 31 ianuarie 2022, atât pentru studenții care urmează studiile de licență, cât și pentru cei de la studiile de masterat.

Senatul Universității din Petroșani a adoptat, încă din luna decembrie, modul de desfășurare al acestei sesiuni de examene stabilind că, în condițiile actuale privind evoluția pandemiei în România, acestea se vor desfășura în sistem on-line. Rectorul Universității din Petroșani arată că, în adoptarea acestei decizii, s-au luat în calcul mai mulți factori. ”În primul rând, am ținut cont de solicitarea studenților noștri, având în vedere faptul că în acest semestru activitatea didactică s-a derulat preponderent în on-line, iar mulți dintre studenții noștri nu au mai venit la Petroșani. Mulți sunt din alte regiuni ale țării și chiar din Republica Moldova, alții sunt prinși în diverse proiecte Erasmus și sunt plecați în țările partenere. În plus, vedem că incidența cazurilor de Covid-19 este din nou una ascendentă. Toate aceste motive ne-au determinat să luăm decizia de a organiza prima sesiune de examene din acest an, în sistem on-line”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

În același timp, acesta este de părere că, deși s-a dovedit a fi o formă de educație utilă în contextul pandemiei, școala on-line nu poate deveni o constantă a activităților academice, iar pentru a avea o pregătire corespunzătoare, îndeosebi în domeniul științelor inginerești, studenții trebuie să revină în sălile de clase, dar mai ales în laboratoare, atât pentru pregătire, cât și pentru examene. ”Este cât se poate de clar că trebuie să găsim soluții pentru a-i readuce pe studenți în laboratoare și amfiteatre. Vom urmări cu atenție evoluția pandemiei, pentru că sănătatea într-adevăr primează, dar vom căuta să găsim cele mai bune soluții pentru a reveni la forma clasică a activităților didactice și, mai ales, de laborator încă din semestrul al doilea, respectiv la începutul lunii martie. Cert este că, așa cum am procedat și în anul precedent, vom lua toate măsurile necesare pentru ca, la finalul anului universitar, examenele de licență să fie susținute în Universitatea, cu prezența fizică a absolvenților și a cadrelor didactice. Noi sperăm că, așa după cum se întrevede și după cum spun și specialiștii, în această primăvară, pandemia se va încheia și vom putea reveni cu toții la acea necesară normalitate a vieții și activităților noastre”, a mai spus rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.