Doliu în sportul din Valea Jiului. S-a stins maestrul Ion Corbei, antrenor al secției de lupte de la Inter Petrila

Home Stiri la zi Doliu în sportul din Valea Jiului. S-a stins maestrul Ion Corbei, antrenor al secției de lupte de la Inter Petrila
Doliu în sportul din Valea Jiului. S-a stins maestrul Ion Corbei, antrenor al secției de lupte de la Inter Petrila

Veritabil maestru al sportului, petrileanul Ion Corbei a fost o viață întreagă un luptător valoros. Multiplu campion național și internațional la lupte libere, în perioada 1970-1989, ca sportiv al clubului Inter Petrila, Ion Corbei a fost un adevărat deschizător de drum pentru sute de copii din Valea Jiului care au îmbrățișat acest sport și care l-au practic, sub directa sa coordonare, în ultimii peste 30 de ani, fiind legitimaţi la secția de lupte libere a CS Inter Petrila.

Dacă în calitate de sportiv a excelat, făcând ca Petrila să fie recunoscută la nivel național pentru performanțele obținute în această ramură sportivă, ca antrenor și coordonator al Secției de Lupte libere a CS Inter Petrila, maestrul Ion Corbei, împreună cu mai tinerii săi colegi și discipoli, au reușit să păstreze la cote înalte ștacheta rezultatelor sportive, încercând în permanență să readucă spiritul anilor în care Petrila se mândrea cu sportivi dintre cei mai valoroși la nivel național, în acest domeniu sportiv.

Din păcate, în vremurile tulburi ale pandemiei, virusul secolului XXI l-a atins și pe maestrul Ion Corbei. Într-o luptă însă inegală, fără principiul definitoriu al luptelor sportive, Ion Corbei a pierdut, de această dată, lupta. S-a stins pe un pat de spital, la Petroșani, lăsând în urmă amintirea unui sportiv prețios care va rămâne veșnic în galeria valorilor Văii Jiului, județului Hunedoara și României. Împlinise de curând (mai exact, pe 11 ianuarie 2022), vârsta de 68 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească !