Petrileanul Gheorghe Bogdan Urdea a fost numit în funcția de subprefect al județului Hunedoara

Home Administrație Petrileanul Gheorghe Bogdan Urdea a fost numit în funcția de subprefect al județului Hunedoara
Petrileanul Gheorghe Bogdan Urdea a fost numit în funcția de subprefect al județului Hunedoara

Valea Jiului are, începând din 27 ianuarie 2022, încă un reprezentant în conducerea executivă a Instituției Prefectului județului Hunedoara. Asta după ce Gheorghe Bogdan Urdea a fost numit, de către Primul Ministru al României, Nicolae Ciucă în funcția de subprefect, decizia fiind validată în ședinta Guvernului din data de 27 ianuarie 2022.

Reprezentant al PSD, Gheorghe Bogdan Urdea ocupă funcția de subprefect care a rămas vacantă în județul Hunedoara, din 10 septembrie 2021, odată cu ieșirea USR de la guvernare. Petrileanul Gheorghe Bogdan Urdea este al doilea reprezentant al Văii Jiului în conducerea executivă a Prefecturii Hunedoara, lupeneanul Lorincz Szell (UDMR) având o responsabilitate similară.

Gheorghe Bogdan Urdea este cetățean al orașului Petrila și este de profesie inginer. Este cadru didactic la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani iar, în ultimul an, a îndeplinit calitatea de consilier personal al primarului orașului Petrila, Vasile Jurca. De altfel, Gheorghe Bogdan Urdea este membru al PSD Petrila, din luna august 2020.