Petroșeneanul Adrian Ahrițculesei atacă Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord

Home Stiri la zi Petroșeneanul Adrian Ahrițculesei atacă Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord
Petroșeneanul Adrian Ahrițculesei atacă Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord

Aventurile temerarului montaniard din Petroșani, Adrian Ahrițculesei continuă și în acest an, în dorința acestuia de a deveni primul alpinist român care face circuitul ”Seven Vulcanoes”.

Astfel, Adrian Ahrițculesei a plecat marți, 8 februarie 2022 spre Mexic, acolo unde va încerca să ajungă pe vârful Pico de Orizaba, înalt de 5636 metri, cel înalt vulcan din America de Nord.

Sportivul din Valea Jiului a reușit deja, în anii precedenți, să atingă o parte din cei 7 vulcani planetari de peste 5.000 de metri altitudine, după ce a cucerit vârful Elbrus ( de 5642 m) – cel înalt vulcan din Europa; vârful Ojos del Salados (de 6893 m) – cel mai înalt vârf din America de Sud și vârful Kilimanjaro (de 5895 m) – cel mai înalt vulcan din Africa.

Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord, este al treilea vârf al continentului nord-american, după Denali din Alaska și Mount Logan din Canada, fiind în același timp al doilea dintre cei mai proeminenți vulcani, după Kilimandjaro. De asemenea, Muntele Pico de Orizaba găzduiește cel mai mare ghețar din Mexic, Gran Glaciar Norde.

În tentativa sa de a parcurge traseul ”Seven Vulcanoes”, Adrian Ahrițculesei calcă pe urmele alpinistei Crinei Coco Popescu, care de altfel a fost prima alpinistă din lume care a reușit acest circuit.

Mult succes, Adrian Ahrițculesei !

Foto: Wikipedia