Un nou proiect al ”Fabricii de pian” are nevoie de sprijinul comunității din Valea Jiului

Home Educație Un nou proiect al ”Fabricii de pian” are nevoie de sprijinul comunității din Valea Jiului
Un nou proiect al ”Fabricii de pian” are nevoie de sprijinul comunității din Valea Jiului

După ce s-a bucurat de un incredibil succes în proiectul privind achiziționarea unui pian de concert pentru pregătirea și concertele talentaților elevi ai Școlii de Muzică de la Petroșani, Asociația ”Fabrica de pian” condusă de inimosul dascăl și remarcabilul artist Aurelian Epuraș își propune acum un nou proiect semnificativ pentru realizarea căruia iubitorii de cultură și artă, dar și comunitatea Văii Jiului și județului Hunedoara sunt invitați să se solidarizare.

Profesorul Aurelian Epuraș spune că ”Fabrica de pian” își propune să amenajeze corespunzător, cu fonduri provenite din donații, o sală de teorie modernă, demnă de secolul XXI, pentru a putea îmbunătăți calitatea pregătirii teoretice a copiilor în arta muzicii. ”Este încă un proiect măreț pe care am convingerea că îl putem, împreună, realiza, să îl putem oferi tuturor copiilor din Valea Jiului care sunt pasionați de muzică, talentați care astfel vor avea ocazia să se pregătească la standarde ridicate și să-și valorifice talentul artistic”, spune prof. Aurelian Epuraș, președintele Asociației Fabrica de Pian.

Acesta este încrezător că noul obiectiv al acestei asociații poate fi atins, încă mult mai ușor decât cel care a stat la baza constituirii acestui ONG, pentru că dincolo de donațiile personale ale unor oameni generoși, dincolo de sponsorizările venite din partea unor firme dornice să sprijine copiii talentați ai Văii Jiului, este acum la îndemână pentru orice salariat sau pensionar să sprijine acest proiect fără a face nici măcar un efort financiar, ci doar de a-și utiliza dreptul de a redirecționa o cotă de 3,5% din impozitul pe venit plătit în cursul anului 2021, potrivit legii, către Asociația ”Fabrica de pian”. Reprezentanții asociației pun la dispoziția celor care doresc să facă acest act de mecenat, inclusiv formularul care trebuie doar completat cu datele personale și retransmis Asociației ”Fabrica de pian”, acesta putând fi descărcat din pagina web a asociației sau urmând linkul: https://fabricadepian.ro/directioneaza-impozitul-pe-venit/?fbclid=IwAR27pgtIXy0UCdYQurWyDsKXZ_r458JPDXni96jPjvCZybaA6wopfrBUQpc

Mai mult, cei care doresc să sprijine acest nou proiect, pot face și donații directe în contul Asociației Fabrica de Pian (C.I.F. 40561657), acesta fiind: RO50BTRLRONCRT0485944701, cont deschis la Banca Transilvania, cu mențiunea pe ordinul de transfer bancar ”donație pentru sala de teorie”).

Profesorul Aurelian Epuraș reamintește că excepționala solidarizare a comunității locale din Valea Jiului, căreia i-au subscris oameni, instituții și organizații din întregul județ și chiar din țară, a făcut posibil îndeplinirea unui vis al elevilor Școlii de pian de la Petroșani: achiziționarea unui pian de concert. ”Nu a fost un drum ușor, dar a fost plăcut și impresionant, drum pe care l-am realizat împreună cu comunitatea, din Valea Jiului și nu oricum, prin subscripție publică, pentru că suma era una importantă. Din puținul fiecăruia s-a făcut un lucru mare și ținem să vă mulțumim pentru implicarea și încrederea acordată. Dorim să le mulțumim tuturor artiștilor, jurnaliștilor, copiilor de la Secția de Muzică și entităților care ne-au sprijinit necondiționat. Divinitatea a aliniat proiectul nostru cu alte lucruri frumoase: am primit o sală pe care am renovat-o de la zero. Pianul și-a găsit astfel un loc într-o sală de concerte, demnă de măreția lui. Iar cel mai important aspect este că, în momentul în care copiii intră în această sală, practic intră deja în lumea fascinantă a muzicii, se simt apreciați, cu adevărat artiști, trăiesc emoția unei prestații selecte și a unui concurs pe marile scene ale țării”, spune prof. Aurelian Epuraș.

Acesta arată, de asemenea, că pe parcursul derulării proiectului, Fabrica De Pian a adus un plus comunității din Valea Jiului prin concertele pe care le-a organizat, a deschis multe uși și noi orizonturi pentru Școală de Muzică din Valea Jiului, o școală din care a lipsit cu desăvârșire, timp de 60 de ani, un pian de concert și, cu toate acestea, copiii care studiază aici au avut performanțe extraordinare și au pus Valea Jiului, prin prestația lor, pe harta cultural-muzicală a celor mai bune școli din România. ”Pentru acest motiv noi ne-am implicat la un nivel fără limite, ca o demonstrație că acolo unde este voință totul devine posibil. Pandemia a venit peste noi, dar nu ne-am lăsat: a trebuit să ne reinventăm pe on-line. Am mai făcut un efort financiar din contribuțiile celor care ne sunt mereu alături și am achiziționat un studio audio de înregistrări, pentru ca să putem să vă transmitem concerte în mediul on-line. Copiii trebuiau să continue să cânte, ca să nu își piardă anii de studiu. Am deschis astfel canalul de You Tube al Fabricii de pian, unde avem publicate peste 175 de clipuri video. Fabrica de Pian a devenit un bulgăre de zăpadă, astfel că, de la proiectul inițial, s-au mai realizat două proiecte, menite să îmbunătățească activitatea și pregătirea muzicală a copiilor din Valea Jiului: sala de concerte și studioul muzical. Iar acum, cu sprijinul oamenilor care vor să ne sprijine, putem face încă un important pas înainte, prin amenajarea corespunzătoare a unei săli de teorie muzicală pentru elevii noștri”, a mai spus prof. Aurelian Epuraș.