Cursuri gratuite de limba chineză, la Biblioteca județeană din Deva

Home Educație Cursuri gratuite de limba chineză, la Biblioteca județeană din Deva
Cursuri gratuite de limba chineză, la Biblioteca județeană din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara continuă proiectul început în anul 2013, proiect cultural-educativ ce are drept componentă centrală organizarea de cursuri de limbă și cultură chineză la Deva.

”Interesul pentru civilizația și cultura chineză, pentru artele specifice acestei țări, pentru istoria și economia Chinei, a fost tot mai mare și un public tot mai numeros ni s-a alăturat în acești ani de când am demarat parteneriatul. Cererile de înscriere la cursurile de limbă și cultură chineză sunt tot mai numeroase și provin de la oameni de toate vârstele și de diverse profesii”, explică Ioan Sebastian Bara, managerul instituției.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva anunță, în acest sens, organizarea în continuare a cursurilor gratuite de limbă și cultură chineză și în anul universitar 2022 – 2023.

Înscrierea la curs se va face de către cei interesați, personal, pe baza actului de identitate și a permisului de intrare la bibliotecă vizat pe anul 2022, la Secretariatul Bibliotecii Județene, în perioada 1 martie – 31 mai 2022, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în limita locurilor disponibile (50 de locuri).

Cursurile vor începe în ziua de 3 octombrie 2022.

Managerul Bibliotecii județene, Ioan Sebastian Bara arată că aceia care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul și privilegiul de a se familiariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaște din ce în ce mai bine cultura, civilizația și o bună parte din tradițiile poporului chinez. De asemenea, el crede că cunoașterea limbii chineze va fi o oportunitate pentru viitorii cursanți de a aplica pentru obținerea unor burse de studiu în China.