Oportunități de finanțare pentru orașele mici, în dezbaterea AOR

Home Administrație Oportunități de finanțare pentru orașele mici, în dezbaterea AOR
Oportunități de finanțare pentru orașele mici, în dezbaterea AOR

Oportunitățile de finanțare a programelor de dezvoltare locală ale orașelor din România în anul 2022, precum și o serie de măsuri fiscale care să ajute la dezvoltarea orașelor mici, au constituit principala temă de dezbatere de pe agenda Comitetului Director al Asociației Orașelor din România, care s-a desfășurat în perioada 21-23 februarie 2022 la Poiana Brașov.

La eveniment a fost prezent și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu. Acesta spune că dialogul a fost unul constructiv, cu atât mai mult cu cât alături de ceilalți reprezentanți ai Comitetului Director al AOR, au fost prezenți și ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, ministrul Mediului, Tanczos Barna, precum și secretarul de stat în Ministerul de Finanțe, Lucian Heiuș.

”Am discutat împreună cu reprezentanții Guvernului care au fost prezenți la această întâlnire pe marginea oportunităților pe care le deschid pentru proiectele de investiții locale, îndeosebi ale celor derulate de orașele mai mici, așa cum este șui orașul Uricani. Printre problemele importante pe care le-am dezbătut se numără cele legate de situația și modul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, cele prin Programul Național ”Anghel Saligny” dar și despre  accesul orașelor la sursele de finanțare și despre unele măsuri fiscale despre care noi, primarii, credem că ar putea să ajute la dezvoltarea orașelor”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta a precizat că, și cu acest prilej, a ridicat problema cofinanțării proiectelor de investiții, pe care o consideră drept una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă orașele mici, solicitând autorităților guvernamentale să ia în calcul asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îndeosebi în zone precum Valea Jiului, unde restrângerea sectorului industrial a generat mari probleme economice și sociale.

În același timp, primarul Dănuț Buhăescu a evidențiat faptul că Primăria orașului Uricani are pregătite mai multe proiecte de investiții, care pot fi derulate prin finanțări în cadrul programelor naționale de dezvoltare dar și prin finanțări în cadrul programelor europene.