Suprafaţa pădurilor cvasivirgine a crescut la nivelul județului Hunedoara cu peste 1000 de hectare

Home Stiri la zi Suprafaţa pădurilor cvasivirgine a crescut la nivelul județului Hunedoara cu peste 1000 de hectare
Suprafaţa pădurilor cvasivirgine a crescut la nivelul județului Hunedoara cu peste 1000 de hectare

Suprafaţa pădurilor cvasivirgine administrate de Direcţia Silvică Hunedoara a crescut de la finele anului trecut cu 1011 ha şi a ajuns la un total de 3244 ha. Suprafeţele nou-incluse în categoria pădurilor cvasivirgine fac parte din fondul forestier arondat Ocoalelor Silvice Lupeni (308 ha), Pui (574 ha) şi Retezat (129 ha). Direcţia Silvică Hunedoara informează astfel că suprafaţa totală a pădurilor cvasivirgine din judeţ, a crescut semnificativ, ajungând în prezent la 6663 ha.

Pădurile cvasivirgine sunt păduri puţin modificate de către om, prin extrageri neregulate de arbori sau prin păşunat ocazional, intervenţii care însă nu le-au schimbat semnificativ compoziţia şi structura lor primară.

Odată cu publicarea în „Catalogul pădurilor virgine şi cvasivirgine din România” ele dobândesc un regim de protecţie strictă, nemaifiind permise nici un fel de lucrări sau activităţi umane. Sunt permise activităţi de cercetare şi educaţie, doar cu condiţia ca acestea să nu afecteze naturalitatea pădurilor.