Pot beneficia adulții de rezultate satisfăcătoare de la un aparat dentar?

Home Economie Pot beneficia adulții de rezultate satisfăcătoare de la un aparat dentar?
Pot beneficia adulții de rezultate satisfăcătoare de la un aparat dentar?

Astăzi, tot mai mulți adulți optează pentru tratament ortodontic. Fiecare adult își dorește să fie mai sănătos, mai drăguț, căci în urmă cu câteva zeci de ani, părinții noștri nu erau conștienți că malocluzia afectează bunăstarea generală a unei persoane.

De aceea mulți adulți vor acum să compenseze. Cu toate acestea, aceștia nu știu întotdeauna ce efecte pot obține și de ce trebuie să țină cont atunci când efectuează un tratament la acea vârstă.

Tratamentul ortodontic este posibil la orice vârstă, dar adulții ar trebui să caută o clinică de stomatologie unde să li se ofere detalii complete despre rezultatele pe care le pot obține.

Care este tratamentul ortodontic optim?

Există anumite limitări ale tratamentului ortodontic la adulți, iar acestea nu sunt legate doar de abilitățile ortodontice, ci și de anumite mecanisme naturale. Pur și simplu, un aparat dentar nu este recomandat doar pentru îndreptarea dinților strâmbi, ci se concentrează pe relația completă dintre arcul superior și cel inferior, precum și relația lor cu oasele craniului și întreaga față.

Folosind un tratament ortodontic cuprinzător, se modelează nu numai procesul alveolar în care dinții sunt încorporați (adică modul în care stau în arcada – drept sau nu), ci se încearcă influențarea întregului sistem, pentru a elimina malocluziile. Datorită unui astfel de tratament, nu numai dinții sunt drepți, ci și arcadele dentare devin suficient de largi, dinții stau în zona neutră (forțele care acționează asupra dinților în ea se echilibrează reciproc), tensiunile musculare dispar, iar odată cu ele durerile de cap, durerile de gât etc.

Tratamentul ortodontic la adulți

La adulți, un astfel de tratament și remodelare ocluzală este posibilă într-o măsură destul de limitată. Îndreptarea dinților nu pare a fi o problemă mare, dar modificările profilului feței sunt greu de realizat. Tratamentul este oarecum limitat și poate fi dificil. La adulți, tratamentul ortodontic este cel mai adesea un tratament de compromis și este în principal un tratament cosmetic, deși aduce adesea și beneficii pentru sănătate.

În afară de asta, din păcate, dinții care se aflau de ani de zile în vechea poziție, s-au obișnuit cu aceasta și în cazul pacienților adulți, se luptă să se întoarcă la locurile lor anterioare de îndată de aparatul dentar este îndepărtat. Așadar, la vârsta adultă, după terminarea tratamentului ortodontic este necesară retenția, care ajută la menținerea dinților în noua poziție, pentru ca aceasta să poată rezista chiar pentru tot restul vieții.