Celulă de coordonare operațională la nivelul județului Hunedoara pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de conflictul armat din Ucraina

Home Stiri la zi Celulă de coordonare operațională la nivelul județului Hunedoara pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de conflictul armat din Ucraina
Celulă de coordonare operațională la nivelul județului Hunedoara pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de conflictul armat din Ucraina

Începând cu 3 martie 2022, la nivelul județului Hunedoara urmează să devină operațională o celulă de coordonare la nivel județean pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de conflictul armat din Ucraina.

Măsura a fost luată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată miercuri, 2 martie, de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. Acesta consideră că aplicarea hotărârii adoptată astăzi va duce la organizarea eficientă și unitară a întregii misiuni umanitare. „Astfel, vom putea răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea autorităților și cetățenilor din Ucraina” a declarat Călin Petru Marian.

Celula de Coordonare Operațională Hunedoara va stabili acțiunile ce se vor desfășura în vederea coordonării activităților protecției civile pentru gestionarea situației generate de posibila apariție a unui aflux de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul județului Hunedoara.

De asemenea, conform hotărârii adoptată de membrii C.J.S.U, „Celula de Coordonare Operațională Hunedoara” va asigura integrarea sprijinului acordat din partea societății civile, organizațiilor nonguvernamentale naționale și internaționale.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, care a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a fost prezentată activitatea Filialei Crucea Roșie la nivelul județului Hunedoara, pe problematica situației din Ucraina.

La reuniunea CJSU a participat și președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care a informat că, în cursul zilei de marți, 1 martie, convoiul umanitar organizat de Consiliul Județean Hunedoara în sprijinul refugiaților din Ucraina a ajuns în localitatea Isaccea, județul Tulcea. ”În apropierea punctului de trecere a frontierei de la Isaccea, a fost montat de voluntarii noștri și un cort de campanie, care va fi dotat cu 30 de paturi, cazarmamentul aferent și sisteme de încălzire. La ridicarea cortului au dat o mână de ajutor și pompierii militari de la ISU Tulcea. Ne dorim ca prin gestul nostru și prin prezența reprezentanților noștri la Isaccea să ajutăm cât mai mulți refugiați din țara vecină, să le alinăm suferința și să le facem șederea în România cât mai bună”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.