Celula de sprijin coordonat a refugiaților ucraineni a devenit activă la nivelul județului Hunedoara

Home Stiri la zi Celula de sprijin coordonat a refugiaților ucraineni a devenit activă la nivelul județului Hunedoara
Celula de sprijin coordonat a refugiaților ucraineni a devenit activă la nivelul județului Hunedoara

Celula de coordonare operațională, constituită la nivelul județului Hunedoara în urma deciziei adoptate în acest scop în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a devenit operațională.

Instituția Prefectului – Județul Hunedoara împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratul de Poliție Județean, Biroul pentru Imigrări al județului Hunedoara și Crucea Roșie – Filiala Hunedoara s-au organizat pentru a identifica și centraliza nevoile urgente și soluțiile pentru gestionarea crizei apărute.

„Celula de coordonare operațională” are activitate 24 de ore din 24 și stă la dispoziția publicului, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale pentru primirea tuturor solicitărilor de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina și cu informații privind modul în care acestea pot fi trimise către cei care au nevoie de sprijinul nostru.

Centralizarea tuturor intențiilor de ajutorare și colaborarea ulterioară cu autoritățile naționale și din Ucraina are drept scop organizarea eficientă a tuturor acțiunilor umanitare. Pentru a trimite solicitări privind acordarea de ajutoare umanitare trebuie accesată platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” care este disponibilă la acest link: https://bit.ly/3K1mb3s și poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntari sau entități private.

Reprezentanții autorităților și ai Crucii Roșii, membri ai Celulei de Coordonare Operațională Hunedoara, pot fi contactați la numerele de telefon 0254 238 917 sau 0787 751 370.

În județul Hunedoara sunt deschise 4 centre de colectare a donațiilor pentru refugiați în următoarele locații:

  • Deva: Sediul Crucii Roșii, Cartier Gojdu, Aleea Viitorului, nr. 4, zilnic între orele 10-18. Persoană de contact: Marius Filipescu, tel. 0730 971 008
  • Brad: Casa de cultură, Bd. 1 decembrie 1918, zilnic între orele 10-18. Persoană de contact: Daniela faur, tel. 0773 832 096
  • Hațeg: Sediul Crucii Roșii, strada Crișan, nr. 3, zilnic între orele 10-18. Persoană de contact: Oana Dabucean, tel. 0767 145 467.
  • Petroșani: Sediul Crucii Roșii, str. Independenței, Grădinița nr. 5, zilnic între orele 11-13. Persoană de contact: Aura Turca, tel. 0736 671 408