Regal de tir cu arcul la Campionatele naționale indoor de la Aninoasa, cu medalii și onoruri pentru arcașii din Valea Jiului

Home Stiri la zi Regal de tir cu arcul la Campionatele naționale indoor de la Aninoasa, cu medalii și onoruri pentru arcașii din Valea Jiului
Regal de tir cu arcul la Campionatele naționale indoor de la Aninoasa, cu medalii și onoruri pentru arcașii din Valea Jiului

Sala de sport a Complexului sportiv ”Anena” din orașul Aninoasa, locul în care s-au scris momente importante din istoria sportului de tir cu arcul din țara noastră, a fost din nou, în perioada 3-6 martie 2022, scena unui veritabil regal sportiv de tir cu arcul.

Nu mai puțin de 136 de sportivi și oficiali reprezentând 21 de cluburi de profil din România și-au disputat aici titlurile de campioni naționali pentru toate cele trei categorii de concurs (olimpic, compound și barebow), într-un maraton sportiv derulat în fiecare din cele trei zile de concurs, de la orele 8,30 la 20,00 în cadrul Campionatelor Naționale Indoor la Tir cu Arcul, competiție rezervată atât seniorilor, cât și juniorilor.

Așa cum era de așteptat, arcașii aninoseni s-au dovedit și de această dată sportivi pe măsura renumelui clubului sportiv pe care-l reprezintă, consemnând după cele 3 zile de concurs, un palmares remarcabil cu 9 medalii de aur, 6 de bronz și 2 de argint. Aceste rezultate, consemnate de elevii antrenorului Viorel Habian, au fost obținute de următorii sportivi ai clubului din Aninoasa:

Locul 1 (medalii de aur):

 • Olimpic Seniori – Tîmpu Mario
 • Olimpic Junioare – Miklos Beatrice
 • Olimpic Juniori – Habian Denis
 • Echipe Olimpic Seniori – Tîmpu Mario / Călin Daniel / Habian Denis
 • Echipe Mixte Olimpic Seniori – Miklos Beatrice  / Tîmpu Mario
 • Echipe Olimpic Juniori – Habian Denis / Tănăsescu Flavius / Tănăsescu Marco
 • Echipe Olimpic Junioare – Miklos Beatrice / Pușcă Ioana / Hoca Diana
 • Echipe Mixte Olimpic Juniori – Miklos Beatrice  / Habian Denis
 • Echipe Compound Seniori – Rădoi Alex / Judea Mirel / Balaci Luis

Locul 2 (medalii de argint):

 • Olimpic Senioare – Boroș Luminița
 • Olimpic Junioare – Pușcă Ioana
 • Compound Juniori – Judea Mirel
 • Barebow Senioare – Ranca Alina
 • Echipe Senioare Olimpic – Miklos Beatrice / Boroș Luminița / Urițescu Andeea
 • Echipe Juniori Compound – Judea Mirel / Balaci Luis / Bebeselea Levi

Locul 3 (medalii de bronz):

 • Olimpic Senioare – Urițescu Andeea
 • Echipe Mixte Compound Juniori –Judea Florentina / Judea Mirel

Premiile oferite laureaților acestei competiții au fost înmânate de primarul orașului Aninoasa – Nicolae Dunca, împreună cu viceprimarul Ioan Sfia și cu președintele Federației Române de Tir cu Arcul – Cornel Milan.

Profitând de prezența oficialităților locale, dar și de cea a președintelui Federației Române de Tir cu Arcul, precum și de cea a fostei sportive Aurora Chin (una din sportivele de prestigiu ale acestei ramuri sportive din România), întâlnirea arcașilor din România de la Aninoasa a avut, dincolo de semnificația sa competițională și o altă semnificație, de natură festivă. Astfel, ca urmare a rezultatelor obținute în concursurile naționale și internaționale la care au participat până în  prezent, tinerii sportivi ai clubului din Aninoasa, Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu au fost distinși cu plachetele prin care Federația Română de Tir cu Arcul le atestă calitatea de laureați ai anului competițional 2021. În plus, remarcabilei sportive Beatrice Mikloș i-a fost acordat, cu acest prilej, și titlul de ”Maestru al Sportului”.

Și antrenorul federal Viorel Habian, omul datorită căruia tirul cu arcul a rămas, în Valea Jiului, un veritabil ”sport rege” în materie de performanță, dar al cărui aport este evidențiat inclusiv la nivel național prin rezultatele bune obținute în mod constant, la nivel european și mondial, de sportivii care fac parte din lotul național de tir cu arcul al României, a fost premiat pentru meritele sale din anul precedent de către Federația Română de Tir cu Arcul. Astfel, lui Viorel Habian i-a fost decernat premiul care atestă titlul de ”Antrenor al anului 2021 la tir cu arcul din România”.

Tot la capitolul distincții, consemnăm și placheta pe care președintele FRTA, Cornel Milan i-a înmânat-o primarului orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, în semn de evidențiere și mulțumire pentru sprijinul acordat de Primăria și Consiliul local al orașului Aninoasa în dezvoltarea și susținerea tirului cu arcul în România.