Zeci de iubitori ai schiului de tură s-au dovedit ”Pro-Parâng” la ediția a IX-a a Cupei Pro-Parâng

Home Reportaj Zeci de iubitori ai schiului de tură s-au dovedit ”Pro-Parâng” la ediția a IX-a a Cupei Pro-Parâng
Zeci de iubitori ai schiului de tură s-au dovedit ”Pro-Parâng” la ediția a IX-a a Cupei Pro-Parâng

Din rândul practicanților schiului de tură din Valea Jiului, un număr de 30 de competitori s-au prezentat sâmbătă, 12 martie 2022 la startul celei de-a IX-a ediții a concursului specific organizat în Masivul Parâng de către Asociația de Schi și Turism Montan ”Pro Parâng” Petroșani, pentru a-și disputa trofeul cu același nume. Și această ediție a Cupei Pro-Parâng la schi de tură s-a bucurat de interesul iubitorilor sportului alb, veniți nu doar din localitățile Văii Jiului, ci și din Tg-Jiu, Rm-Vâlcea, Cluj, Brașov și Craiova.

Într-o atmosferă plăcută, pe o vreme frumoasă dar deosebit de geroasă pentru mijlocul lunii martie, concurenții care au fost grupați în două categorii de concurs, respectiv Elite și Open, și-au început ascensiunea pe schiuri, pe cele două trasee de concurs stabilite de organizatori.

Traseul cel mai solicitant a fost atribuit desigur categoriei ”Elite”, rezervată celor deja familiarizați cu schiul de tură, traseul implicând urcarea parțial pe pârtia B, apoi pe pârtia Slima și mai departe pe vârful Parângul Mic, pe o distanță de circa 8 km în urcare și alți 2 km pe coborâre.  Președintele Asociației Pro Parâng, Cazimir Radvanski spune că datorită vremii bune, cu soare și fără vântă, concurenții au reușit la ediția din acest an să ducă la bun sfârșit acest traseu solicitant, atingând cota de 2074m a Vârfului Parângul Mic.

Pentru cei mai puțini experimentați, dar care au descoperit la rândul lor farmecul schiului de tură, traseul Open a fost unul mai scurt, având doar circa 5 km pe urcare și 500 metri pe coborâre.

Concurenți ambelor categorii de concurs s-au reîntâlnit la punctul de finiș, stabilit în zona Apres Ski Parâng. ”Spre bucuria noastră nu s-au semnalat nici un fel de incidente și nici un fel de probleme pe traseu, astfel încât toți concurenții care s-au înscris în competiție au trecut cu bine linia de sosire, unde au fost așteptați cu o cană de ceai sau vin fiert, după dorința fiecăruia. Și tot în această frumoasă locație din stațiunea Parâng, într-o atmosferă de voie bună, s-a desfășurat și festivitatea de premiere, în cadrul căreia participanții cu cele mai bune rezultate au fost recompensați cu diplome, medalii și cupe. Felicităm toți participanții și îi așteptăm  la ediția din 2023!”, a declarat Cazimir Radvanski, președintele Asociației ”Pro Parâng”.

Pe podiumul ediției a IX-a a Cupei ”Pro Parâng” la schi de tură au urcat:

La Categoria OPEN:

  • 20-45 ani masculin:  1. Cernăianu Cristian, 2. Stark Adrian;
  • 45-60 ani feminin: 1. Râșnoveanu Daniela, 2. Trotean Ioana;
  • 45-60 ani masculin:   1. Mihăilă Ciprian, 2. Țînțar Nicolae, 3. Barna Cristian;
  • peste 60 ani masculin:  1. Rusu Vasile, 2. Gâlmă Cristian.

La Categoria ELITE:

  • 20-45 ani feminin:  1. Băban Roxana;
  • 45 -60 ani feminin: 1. Viezuran Sinela;
  • 45 – 60 ani masculin:  1. Veress Ștefan, 2. Tecar Tănase, 3. Codrea Gheorghe;
  • peste 60 ani masculin: 1. Vizitiu Benjamin

Evenimentul a fost susținut de S.C ADARCO INVEST SRL și Apres Ski Parâng. De asemenea organizatorii mulțumesc Jandarmeriei Montane și Serviciului Public Salvamont Petroșani pentru sprijinul acordat.