Fotbal la nivel academic în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Fotbal la nivel academic în județul Hunedoara
Fotbal la nivel academic în județul Hunedoara

Nu încape îndoială că sportul în general și fotbalul, în mod special, constituie mai mult decât un joc, ci reprezintă modul categoric în care o minte sănătoasă se poate manifesta într-un corp sănătos. Este și ceea ce demonstrează, în mod constant, o seamă de reprezentanți ai corpului academic de la Universitatea din Petroșani dar și de la Facultatea  de Inginerie a UPT din Hunedoara, atunci când schimbă costumul academic cu tricoul sportiv cu ocazia unor pe cât de inedite, pe atât de binevenite schimburi de experiență pe terenul de sport.

Este și ceea ce s-a întâmplat zilele trecute la Hunedoara, unde echipele reprezentative de fotbal ale Universității din Petroșani, respectiv Universității Politehnice din Timișoara, s-au întâlnit la un meci de fotbal, deja devenit o frumoasă tradiție. Pe teren, La invitația decanului Facultății de Inginerie din Hunedoara, conf.univ.ec.dr.ing Gelu Ovidiu Tirian, alături de profesorii celor două universități, au intrat și prof.univ.dr.ing, Sorin Radu – rectorul Universității din Petroșani și conf. univ.dr.ing Florin Drăgan – rectorul Universității Politehnice din Timișoara.

Partida de fotbal, o adevărată pledoarie pentru sportul cu balonul rotund, a demonstrat că fotbalul este despre valori comune și despre experiențe educative la cel mai înalt nivel. Meciul a avut parte și de un arbitraj de rang înalt, asigurat chiar de președintele AJF Hunedoara, Cristi Petrean împreună cu președintele Comisiei Județene de Arbitri Hunedoara, Cosmin Danciu, iar în calitate de observator a fost prezent Gheorghe Urdea, subprefectul județului Hunedoara.