Moțiunea noului președinte AUR, George Simion, susținută și în Valea Jiului

Home Politică Moțiunea noului președinte AUR, George Simion, susținută și în Valea Jiului
Moțiunea noului președinte AUR, George Simion, susținută și în Valea Jiului

Cel mai nou partid de pe scena politică românească, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) și-a ales în aceste zile, structura de conducere în cadrul celui de-al doilea Congres național al formațiunii, eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Cei puțin peste 800 de delegați reprezentând filialele partidului din întreaga țară, au avut de ales între două moțiuni, prezentate de cei doi candidați la șefia partidului. Cum era de așteptat, moțiunea susținută de George Simion a întrunit, cu 784 de voturi, sufragiile majorității delegaților AUR, fapt care a condus la alegerea în funcția de președinte al AUR a deputatului George Simion, moțiunea contracandidatului acestuia, Dănuţ Aelenei fiind votată doar de 38 de persoane (venite, cel mai probabil, din echipa AUR Constanța, condusă de acesta).

Între cei peste 800 de delegați ai AUR a făcut parte și liderul filialei din Petrila al acestei formațiuni politice, Emanoel Andronache, cel care ne-a transmis și informații cu privire la desfășurarea acestui eveniment. Andronache a arătat că delegații din Valea Jiului, ca de altfel întreaga echipă AUR din județul Hunedoara a mers, în mod firesc, pe mâna fondatorilor acestui partid, care au demonstrat deja, în repetate rânduri, că manifestă un interes deosebit pentru comunitățile din Valea Jiului și județul Hunedoara. ”Cu toate că am apreciat și moțiunea ”Mai multă democrație” a colegului nostru de la Constanța, Dănuț Aelenei, pentru noi, hunedorenii, dar mai ales pentru cei din Valea Jiului, atât moțiunea prezentată de George Simion – ”România bogată, creștină și democrată” – dar și modul în care liderul AUR a fost alături de noi în mod permanent, încă din primele momente ale constituirii organizațiilor locale, ne-au convins pe deplin că deputatul George Simion merită și trebuie să fie președinte al AUR. Am votat pe cale de consecință și am rămas profund impresionați că, în moțiunea domniei-sale și-a găsit un loc esențial și problematica industriei energetice care ne preocupă în mod direct. Mă bucur că, imediat după alegerea sa în calitatea de președinte al AUR și după validarea întregii echipe care-l va sprijini, am avut deja și un prim dialog cu privire la programul electoral cu care AUR va aborda alegerile locale și generale din 2024, urmând ca în perioada următoare să elaborăm și un document oficial în această direcție pe care-l vom lansa în dezbaterea publică a cetățenilor”, a declarat Emanoel Andronache, președintele AUR Petrila.

Acesta a mai precizat că, în cadrul Congresului național au fost adoptat și două rezoluții politice, una dintre ele vizând elaborarea viitoarelor politici naționale legate de redobândirea independenței energetice a României, cu un impact major inclusiv în ceea ce privește economia Văii Jiului. ”În această rezoluție se arartă că AUR îşi doreşte, printre altele, repunerea în funcţiune şi finalizarea, fără întârziere, a tuturor capacităţilor de producţie a energiei electrice şi demararea unor investiţii care să reducă semnificativ gradul de poluare, construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi de noi centrale nucleare pe râurile Siret, Mureş şi Someş, utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră ca sursă alternativă de energie la gazele ruseşti. Dar, în același timp, rezoluția se referă și la reconsiderarea programului de închidere a minelor, o chestiune asupra căreia noi am atras atenția și înainte de acest congres, printr-o serie de acțiuni publice pe care le-am organizat în fața celor 4 mine care încă mai funcționează în Valea Jiului și pentru care am cerut ca statul să acorde sprijinul necesar pentru a le crește capacitatea de producție, un lucru absolut necesar în contextul actualei crize energetice”, a declarat Emanoel Endronache, președintele AUR Petrila.

Odată cu alegerea lui George Simion în funcția de președinte al AUR, a fost votată și echipa acestuia din care face parte: Claudiu-Richard Târziu – preşedinte CNC, Sorin Lavric – preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea – prim-vicepreşedinte, Cristian David – secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu – vicepreşedinţi.

Participanţii la Congresul AUR au decis totodată și în privinţa alegerii prin vot deschis de către toţi românii, „pe model occidental”, a candidatului formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2024. „Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental. Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând cu ziua de astăzi până în data de 16 mai la alegerile preliminare pentru susţinerea candidatului de către AUR. S-au rostit multe nume și încă oricine se poate înscrie mai ales că acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face”, a declarat George Simion.

El a adăugat că este foarte important ca pentru această candidatură să fie aleasă persoana cu cea mai mare aplecare la nevoile românilor şi cu cele mai mari şanse în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2024. Și în ceea ce privește alegerile locale din anul 2024, AUR promite să aducă în fața electoratului român candidați cu cele mai mari șanse de reușită.