Cursuri pe limba română pentru refugiații ucraineni din Hunedoara

Home Stiri la zi Cursuri pe limba română pentru refugiații ucraineni din Hunedoara
Cursuri pe limba română pentru refugiații ucraineni din Hunedoara

Statul român urmează să organizeze și în județul Hunedoara cursuri de comunicare în limba română  pentru refugiații ucraineni care s-au stabilit la Hațeg și, totodată, le poate oferi posibilitatea să se angajeze. Cursurile de limba română sunt organizate de A.J.O.F.M, vor avea loc la Hațeg și sunt organizate în grupe de câte 14 persoane. De asemenea, celor care doresc să se angajeze li se vor pune la dispoziție ofertele de locuri de muncă din zonă.

Informațiile le-au fost aduse refugiaților ucraineni de către prefectul județului Hunedoara Călin Petru Marian, care i-a vizitat la Hațeg, în dorința de a le transmite și mesaje de încurajare. Din echipa care a vizitat locurile unde au fost primiți refugiații ucraineni au mai făcut parte subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Georgeta Tomuța și primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.

În trei locuri din Hațeg sunt cazați cetățeni ucraineni din Odessa, în cea mai mare parte femei și copii, iar prefectul județului Hunedoara le-a spus că autoritățile sunt pregătite să le ofere tot sprijinul de care au nevoie.

„Posibilitatea de a învăța să comunice în limba română sau faptul că cei mici se pot înscrie la școală sau la grădiniță sunt de mare ajutor pentru familiile din Ucraina aflate în județul nostru”– consideră prefectul Călin Petru Marian.

Conducerea Instituției prefectului mulțumește hunedorenilor care i-au primit cu multă căldură pe ucrainenii obligați să-și părăsească familiile și locuințele din cauza războiului