Ce vedem la finalul acestei săptămâni pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Ce vedem la finalul acestei săptămâni pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Ce vedem la finalul acestei săptămâni pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Nu există griji, probleme de zi cu zi, mai mici sau mai mari, care să nu poată fi date uitării, cu o porție zdravănă de râs.  Este și îndemnul pe care vi-l transmit actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani care vă invită, din nou, la finalul acestei săptămâni, în sala de spectacol pentru a viziona două producții teatrale în care comedia este la ea acasă.

Astfel, sâmbătă, 9 Aprilie  2022, pe scena teatrului din Valea Jiului va avea loc, de la ora 18.00, o nouă reprezentație a spectacolului ”Cină cu proști” de Francis Veber, în regia lui Daniel Vulcu. În distribuția acestui spectacol îi veți revedea pe actorii: Mihai Alexandru, Alexandru Cazan, Corina Vișinescu, Radu Tudosie, Sergiu Fîrte, Simona Codreanu, Laurențiu Vlad, Dorin Ceagoreanu, Oana Crișan. Scenografia îi aparține lui Bogdan Spătaru.

Dincolo de situaţiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive şi de mişcările comice, piesei lui Francis Veber nu-i lipsesc ingedientele unui spectacol pe gustul tuturor. În ”Cină cu proști”, veți vedea cum, în fiecare săptămână, Pierre Brochant şi prietenii lui organizează o cină la care fiecare invită, pe rând, o persoană ridicolă de care grupul să poată face haz. De data aceasta, invitatul lui Pierre ar trebui să fie un anume Francois Pignon, un tip cu cea mai naivă figură din lume, care lucrează la Ministerul de Finanţe şi a fost părăsit de nevastă. Pierre se bucură că a găsit „gogomanul perfect”, dar, cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, întreaga seară îi va rezerva momente surprinzătoare.

Regizorul Daniel Vulcu spune că, practic, avem de-a face cu o comedie savuroasă în care răsturnările de situație se întâmplă în timp real, pe parcursul a două ore de spectacol, în care vă veți putea convinge că buna dispoziție e molipsitoare, iar râsul plin și sănătos e greu de stăpânit.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Pentru cei mici (și nu numai), Duminică, 10 Aprilie 2022, la matineu, de la ora 12.00, Teatrul ”I.D. Sîrbu” prezintă spectacolul „Fantasticul Domn Vulpe” după Roald Dahl, regia și scenografia fiind semnate de Marius Costache.

„Domnul Vulpe iese în fiecare noapte și fură câte ceva de-ale gurii de la trei fermieri tare nesuferiți. De la Boggis fură găini, de la Bunce, rațe și gâște, iar de la Bean, curcani. Asta până când, exasperați, aceștia pun la cale un plan ca să-l scoată pe vulpoi din vizuină. Fermierii nu știu însă cât de fantastic este domnul Fox și de câte este în stare să își apere familia. Fantasticul vulpoi Domnul Fox, reușește să scape, împreună cu familia sa”, explică regizorul Marius Costache.

În distribuția acestui spectacol de teatru pentru copii îi veți revedea pe actorii: Daniel Cergă, Simona Codreanu, Mihai Sima, Oana Liciu-Gogu, Izabela Badovics, Oana Crișan și Cliuța Șușu.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.