CJH anunță noi investiții pentru sănătate în județul Hunedoara

Home Administrație CJH anunță noi investiții pentru sănătate în județul Hunedoara
CJH anunță noi investiții pentru sănătate în județul Hunedoara

Zilele trecute, Consiliul județean Hunedoara s-a reunit în ședință extraordinară, pentru a adopta o serie de hotărâri care vizează aprobarea unor noi investiții în domeniul sănătății, pentru care instituția legislativă hunedoreană a reușit să atragă fonduri consistente din programele de finanțare nerambursabilă puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor spune că investițiile în sectorul sănătății constituie una din principalele direcții de acțiune pe care și le-a stabilit, împreună cu echipa sa, pentru acest mandat. ”În mesajul transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, spuneam că investițiile pe care le facem la unitățile medicale din subordine sunt mărturii ale preocupării noastre constante pentru îmbunătățirea serviciilor medicale. Că nu vorbim doar ca să ne aflăm în treabă, o dovedește chiar numărul mare de proiecte de investiții pe care l-am adoptat la ședința extraordinară din luna aprilie, proiecte care vin în completarea altor investiții de acest fel aflate deja în diverse etape de implementare. Și vor mai veni, cu siguranță, și altele, pentru că sistemul de sănătate publică trebuie adus și în județul Hunedoara la un standard de dotare și performanță corespunzător”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Noile proiecte din acest domeniu care au intrat, odată cu aprobarea lor în plenul CJH, pe agenda de investiții a județului Hunedoara, sunt următoarele:

  • „Dotare Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Deva”;
  • „Reabilitarea, modernizarea și dotarea obiectivului laborator recuperare, medicină fizică și balneologie (baza de tratament) a Spitalului Județean de Urgență Deva”;
  • „Reabilitare, modernizare și dotarea obiectivului Centrul de Stomatologie – Urgențe și Chirurgie Buco-Maxilo-Facială (BMF)”;
  • „Construire clădire pentru centrul de radioterapie și secția oncologie”.

Pentru realizarea acestor proiecte, Consiliul județean va atrage fonduri prin Compania Națională de Investiții, dar va aloca, în completare, și sume din bugetul județean.