Oportunități extinse pentru tinerii care aplică la DiscoverEU

Home Politică Oportunități extinse pentru tinerii care aplică la DiscoverEU
Oportunități extinse pentru tinerii care aplică la DiscoverEU

Parte a Programului Erasmus+, DiscoverEU le oferă tinerilor mai multe permise de călătorie în Europa, contribuind astfel la succesul Anului European al Tineretului, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE), care consideră că tinerii din țara noastră trebuie informați cât mai bine cu privire la această oportunitate.

”2022 a fost desemnat Anul European al Tineretului, acesta fiind un bun prilej pentru extinderea oportunităților oferite de DiscoverEU. Acest program a intrat în familia Erasmus+, iar acest lucru înseamnă că permisele de călătorie pot fi obținute atât de tinerii care sunt rezidenți legali în statele membre ale UE, cât și de cei din țările terțe asociate la Programul Erasmus+. De asemenea, începând din această primăvară, candidații selectați vor primi și un card DiscoverEU, prin care pot beneficia de reduceri pentru anumite activități culturale, educaționale și sportive, la cazare, dar și în restaurante, precum și pentru transportul public local. Este un program extraordinar prin intermediul căruia, de la lansare, 130.000 de persoane – inclusiv tineri din Transilvania – au călătorit gratuit în Europa. Aceasta este o experiență unică în viață pentru tinerii de 18 ani. Cunoașterea de noi culturi, învățarea de limbi străine și legarea unor noi prietenii reprezintă un avantaj pentru adolescenții care pășesc în viața de adult”, a declarat Iuliu Winkler.

DiscoverEU le oferă tinerilor care au împlinit 18 ani posibilitatea de a călători în Europa și de a dobândi cunoștințe și experiențe noi. Candidații care vor obține permisele DiscoverEU vor putea să descopere diversitatea culturală și a peisajelor europene călătorind în principal pe calea ferată, cu posibilitatea de a folosi alte mijloace de transport în cazuri excepționale.

În fiecare an se organizează două sesiuni de depunere a candidaturilor. Pentru următoarea rundă, perioada de depunere a candidaturilor este cuprinsă între 7 aprilie 2022, ora 12.00, ora Europei Centrale (CET), și joi, 21 aprilie 2022, ora 12.00 – CET. Candidații trebuie să se fi născut între 1 iulie 2003 și 30 iunie 2004.

Mai multe informații despre program și formularul de depunere a candidaturii se găsesc pe Portalul European pentru Tineret: https://bit.ly/3v4Ftih.