Discuții la Prefectură pe tema autorizației de mediu pentru CMID Bârcea Mare

Home Economie Discuții la Prefectură pe tema autorizației de mediu pentru CMID Bârcea Mare
Discuții la Prefectură pe tema autorizației de mediu pentru CMID Bârcea Mare

Situația în care se află pregătirea documentației pentru prelungirea Autorizației de Mediu a S.C. „SUPERCOM” S.A, operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor – Bârcea Mare, precum și activitatea actuală generală în domeniul gestionării deșeurilor au constituit principalele teme ale unei întâlniri care a avut loc marți, 12 aprilie 2022, la Instituția Prefectului județului Hunedoara, la solicitarea prefectului Petru Călin Marian.

Dezbaterile de la Instituția Prefectului au avut drept scop identificarea din timp, împreună cu toți factorii implicați, a soluțiilor tehnice și legale pentru ca serviciile prestate către populație să nu aibă întreruperi care să afecteze locuitorii din centrul și nordul județului Hunedoara.

La discuții au participat și subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea, care au prezentat informări și puncte de vedere privind situația actuală, dar și reprezentanți ai Agenției de Protecția Mediului, ai Comisariatului Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu, ai Consiliului Județean Hunedoara,  ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor”, ai Primăriei Deva și ai operatorului „SUPERCOM” S.A., care operează deponeul ecologic de la Bârcea Mare.

Prefectul Călin Petru Marian a solicitat tuturor participanților la discuții să colaboreze și să se sprijine instituțional pentru ca obținerea tuturor avizelor legale pentru evitarea întreruperii activității la C.M.I.D. Bârcea Mare, să fie obținute în urma respectării tuturor condițiilor tehnice și de mediu stabilite de autoritățile în domeniu. „Cetățeanul este pe primul loc, iar toate instituțiile și firmele implicate în gestionarea deșeurilor trebuie să colaboreze și să rezolve toate cerințele legale referitoare la  obținerea Autorizației de Mediu, pentru a nu fi afectate serviciile de salubritate prestate pentru populație”, a declarat prefectul județului Hunedoara.

În urma acestei întrevederi, cei prezenți au concluzionat că stadiul actual al conformării tehnice și al îndeplinirii prevederilor contractuale, în final va oferi posibilitatea autorităților de mediu ca după reverificarea îndeplinirii condițiilor solicitate, să fie de acord cu viza anuală, ceea ce va permite funcționarea în continuare a Centrului Integrat de Management al Deșeurilor de la Bârcea Mare.