Se anunță ”Dac Fest” la Măgura Uroiului de la Simeria și în 2022

Home Reportaj Se anunță ”Dac Fest” la Măgura Uroiului de la Simeria și în 2022
Se anunță ”Dac Fest” la Măgura Uroiului de la Simeria și în 2022

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să treci dincolo de paginile scrise ale unei cărți de istorie? Să pătrunzi dincolo de cuvinte, de spațiu și timp, să poți atinge cu mâna frânturi din alte epoci, să simți vibrația unui timp la trecut?

Și de ce să te oprești la o simplă lectură, când poți să trăiești chiar tu istoria, în carne și oase? Te așteptăm și anul acesta, între 15 și 17 iulie, la Măgura Uroiului, să petreci 3 zile în Dacia Liberă, la cel mai mare festival de reconstituire istorică antică, Dac Fest!

Ediția a XII-a a festivalului va avea loc cu susținerea Consiliului Județean Hunedoara și va fi organizat de Asociația Terra Dacica Aeterna, în parteneriat cu Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara și Orașul Simeria.

Și-au anunțat deja participarea trupe de reenactment din Anglia, Bulgaria, Italia, Polonia și Ungaria, dar și trupe de reconstituire istorică din România: Legiunea XIII Gemina Alba-Iulia, Romula Malva Dobrosloveni, Historia Renascita Pitești, Garda Apulum Alba-Iulia, Omnis Barbaria Baia Mare, Nimfele Dace de la Zalău și mulți alți reenactori pasionați de istoria antică.

Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, organizatorii promit noutăți pentru public: demonstrații de artilerie romană, ritualuri civile dacice și romane, ateliere de gastronomie interactive, lupte între gladiatori, momente cruciale din războaiele daco-romane și multe alte surprize care așteaptă să le descoperiți!

Salvați data în calendar: Dac Fest 2022, 15 – 17 iulie, Măgura Uroiului, județul Hunedoara! Ne vedem acolo!