Poliţiştii, jandarmii și pompierii hunedoreni vor fi la datorie pentru ”Sărbători în siguranță !”

Home Stiri la zi Poliţiştii, jandarmii și pompierii hunedoreni vor fi la datorie pentru ”Sărbători în siguranță !”
Poliţiştii, jandarmii și pompierii hunedoreni vor fi la datorie pentru ”Sărbători în siguranță !”

Poliţiştii, jandarmii și pompierii hunedoreni vor fi la datorie în perioada următoare, pentru ca locuitorii judeţului să se bucure în linişte de Sărbătoarea Învierii Domnului

 La Instituția Prefectului – Județul Hunedoara au fost prezentate astăzi declarații de presă având ca tematică: „Măsurile dispuse în contextul Sărbătorilor Pascale”, susținute de subprefectul Lorincz Szell împreună cu purtătorii de cuvânt din cadrul structurilor hunedorene ale poliției, jandarmeriei și pompierilor. Potrivit Hotărârii nr. 8/14.04.2022 a Colegiului Prefectural al județului Hunedoara, au fost stabilite și sunt aplicate în perioada Sărbătorilor de Paște, măsurile necesare pentru asigurarea sănătății publice, menținerea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, structurile hunedorene ale Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în această perioadă cu efective mărite și vor desfășura misiuni și acțiuni specifice fiecărei structuri (Poliție, Jandarmerie și Pompieri), atât în mod independent cât și în sistem integrat.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN   

În perioada 22-25 aprilie, peste 250 de poliţişti vor acţiona zilnic pe raza judeţului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia operativă în cazul producerii unor fapte antisociale.

Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – vor fi la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, dar şi în proximitatea lăcașelor de cult, unde vor avea loc ceremonii religioase prilejuite de sărbătoarea creştină a Învierii Domnului (Sfintele Paşti).

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei şi a combaterii vitezei excesive.

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

În perioada sărbătorilor pascale, peste 170 de cadre și 28 de autospeciale de intervenție vor asigura răspunsul prompt și eficient în cazul producerii unor situații de urgență. Pentru acordarea asistenței medicale sunt pregătite să intervină 16 echipaje SMURD.

În noaptea de Înviere, 29 de pompieri și 11 autospeciale vor fi mobilizate în locurile unde se desfăşoară manifestaţii religioase de amploare, cum ar fi: Mănăstirea Prislop, Schitul Înălțarea Sfintei Cruci din Straja, catedralele și bisericile din Deva, Hunedoara, Petroșani , Orăștie, Brad, Lupeni și Baru, pentru a se asigura intervenţia rapidă în cazul unui eventual incendiu, pe durata slujbelor.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN

Peste 200 de jandarmi vor fi prezenți în toate zonele județului nostru, cu precădere în zona lăcașelor de cult, alături de partenerii instituționali pentru a se asigura că fiecare cetățean petrece în siguranță aceste zile de sărbătoare.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți și în zonele montane ale județului Hunedoara.  Peste 20 de jandarmi se vor afla zilnic pe traseele turistice și în stațiunile montane, echipați și pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, cât și în cazul constatării unor fapte de natură antisocială.

Echipele structurilor Ministerului Afacerilor Interne recomandă tuturor cetățenilor să adopte un comportament adecvat în momentele în care sunt în trafic sau participă la manifestațiile din spațiul public, să respecte recomandările forțelor de ordine și ale pompierilor, iar în cazul unor situații de nevoie, să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliție sau de jandarmi, sau să apeleze numărul unic de urgență 112.