Sistem online pentru înmatricularea vehiculelor, operațional la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara

Home Stiri la zi Sistem online pentru înmatricularea vehiculelor, operațional la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara
Sistem online pentru înmatricularea vehiculelor, operațional la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara

Instituția Prefectului județului Hunedoara informează că începând cu data de 8 aprilie 2022, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara a trecut la un nou sistem de înmatriculare a vehiculelor, conform calendarului DRPCÎV.

Acesta aduce o serie de noi facilitați pentru cetățeni, după cum urmează:

  • Principalul avantaj al trecerii la noul „Sistem online pentru înmatricularea vehiculelor” îl reprezintă eliberarea pe loc a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, pentru combinațiile numerelor de înmatriculare atribuite „la rând”, evitând astfel o deplasare ulterioară la sediul SPCRPCIV pentru ridicarea acestora.
    *Excepție fac numerele preferențiale, situație în care plăcuțele vor fi eliberate în aceeaşi zi la sfârșitul programului.
  • Certificatele de înmatriculare, după tipărire, sunt livrate la adresa de domiciliu a proprietarului, iar începând cu data de 20 mai, vor putea fi trimise și la o altă adresă indicată de către solicitant, o dată cu depunerea documentelor la ghișeu.
  • Solicitantul operațiunilor de înmatriculare, transcriere, modificare date sau radiere nu mai este nevoit să depună o cerere cu ocazia prezentării la ghișeu, aceasta se generează automat, fiind necesară doar semnătura solicitantului.

Pentru programări, verificarea stadiului emiterii documentelor și plăți în sistem electronic, accesați https://www.drpciv.ro/ – secțiunea „Servicii online”.