Voluntari social-democrați hunedoreni în acțiune pentru ”Retezatul Verde”

Home Politică Voluntari social-democrați hunedoreni în acțiune pentru ”Retezatul Verde”
Voluntari social-democrați hunedoreni în acțiune pentru ”Retezatul Verde”

Peste 150 de voluntari, membrii ai Organizației județene PSD Hunedoara au participat sâmbătă, 30 aprilie 2022 la o acțiune de împădurire în Munții Retezat, în zona stațiunii Râușor. Peste 7000 de puieți de brad au fost plantați aici într-o singură zi în cadrul programului intitulat ”Retezatul verde”, componentă a unui amplu program național derulat de PSD în acest an sub genericul ”România verde”.

În județul Hunedoara, inițiativa a aparținut primarului social-democrat al comunei Râu de Mori, Flaviu Dilertea și s-a bucurat de un interes deosebit din partea membrilor organizațiilor PSD din județul Hunedoara. Printre cei care au luat într-o mână hârlețul și în cealaltă un mănunchi de puieți s-a numărat și președintele CJH, Laurențiu Nistor, liderul Organizației județene a PSD Hunedoara, dar și parlamentari, aleși locali și județeni, dar mai ales foarte mulți tineri din cadrul organizațiilor de tineret al PSD din tot județul.

”Se spune că, în viață trebuie să construiești o casă, să crești un copil, să plantezi un pom, ca să rămână ceva trainic în urma ta. Astăzi, la inițiativa și invitația primarului din comuna Râu de Mori, în Retezat, au fost plantați nu unul, ci 7000 de puieți de rășinoase. Împreună ne-am propus să facem Retezatul verde! Așa că oamenilor din comuna Râu de Mori și silvicultorilor li s-au alăturat și peste 150 de membri PSD veniți din toate colțurile județului. Pentru mulți dintre ei, a fost poate pentru prima dată când au plantat un copac, ceea ce este un lucru deosebit. Și să nu credeți c-am stat deoparte și am privit oamenii cum muncesc. Am plantat cot la cot cu ei câțiva puieți pentru care am pregătit singur și locul. Îl felicit pe primarul Flaviu Dilertea pentru acțiunea de împădurire atât de necesară. Le mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat, de la mic la mare, și au venit să dea o mână de ajutor. Natura are nevoie de ajutorul nostru, iar Retezatul are nevoie de cât mai multe păduri tinere!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

Prin această acțiune, PSD și-a propus să încurajeze pe toată lumea să participe la campaniile de împădurire din România, pentru că acest lucru nu doar că ajută natura să se regenereze, ci va rămâne mărturia unei generații care a vrut să schimbe ceva în bine.

Masivul Retezat a fost primul Parc național din România, începând cu 1935. Sălbăticia locurilor, flora și fauna bogate și unice fac din el una din perlele județului Hunedoara, ale țării și ale continentului. Numeroasele lacuri glaciare i-au adus pe drept cuvânt numele de “Tărâmul fermecat cu ochi albaștri”!