Ești pasionat de filme și seriale? Fă-ți viața mai ușoară cu un smart TV

Home Economie Ești pasionat de filme și seriale? Fă-ți viața mai ușoară cu un smart TV
Ești pasionat de filme și seriale? Fă-ți viața mai ușoară cu un smart TV

Televizoarele de tip smart sunt poate cea mai mare schimbare în ceea ce privește tehnologia de entertainment. Smart TV-ul este mai degrabă un sistem complet de entertainment decât un televizor. Vine cu posibilități aproape nelimitate. Dispune de acces la internet, redă conținut media în diverse formate, permite conectarea ușoară cu alte dispozitivele precum smartphone, tabletă, laptop sau PC. Televizoarele smart sunt, așadar, niște computere specializate pe redarea de conținut media și difuzarea de filme. Când cumperi un TV Smart, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când decizi dacă este sau nu potrivit pentru tine. 

Iată 3 lucruri de care să tii cont în alegerea unui Smart TV potrivit:

Brand

Marca este primul lucru pe care trebuie să îl alegi atunci când cumperi un TV Smart. Trebuie să știi clar din ce mărci de televizoare inteligente poți alege. Ar fi bine să ținem cont de garanția oferită, de calitatea serviciilor post-vânzare, inclusiv de rețeaua de centre de service și de plusuri precum montajul și accesoriile. Dacă faci cumpărături dintr-un magazin offline, evită să alegi o marcă bazată exclusiv pe sfatul managerului de vânzări. Dacă îți vei face puțin temele, cum ar fi să verifici recenziile online, vei reuși să iei o decizie inteligentă.

Dimensiunea ecranului

Următorul aspect important de luat în considerare atunci când cumperi un TV Smart este dimensiunea ecranului. Depinde foarte mult de locul în care vrei să îl plasezi, de dimensiunea camerei și de câte persoane se vor uita la el. Poți măsura distanța de la pat, scaun sau canapea la televizor pentru a afla dimensiunea aproximativă a ecranului. Dacă distanța de vizionare este mai mică de 1,50 metri, alege un televizor de 32 inch, adică un TV Smart de 80 cm. Dacă distanța este mai mare, mergi pe 43 inch. De obicei, un televizor smart de 40 de inch ar funcționa bine în camera de zi. Cu toate acestea, camerele mai mari vor cere mai degrabă un televizor de 46-50 inch sau mai mult. 

Nu există restricții, totul depinde de ceea ce ți se pare confortabil. Însă ține minte că, cu cât ecranul este mai mare, cu atât televizorul va fi mai scump.

Tipul ecranului

Televizoarele inteligente moderne vin în trei tipuri principale de ecrane: OLED, QLED și LED. Tipul de ecran joacă un rol cheie în calitatea generală a ecranului și, prin urmare, trebuie să cunoști diferențele.

  • Televizor OLED 

OLED este cel mai scump tip de ecran. Tehnologia se bazează pe pixeli organici individuali care emit lumină ca răspuns la curentul electric. Deoarece acești pixeli pot fi dezactivați individual, vei obține niveluri excelente de negru, raport de contrast ridicat și culori vii. Calitatea imaginii este excelentă în general și unghiurile de vizualizare sunt excelente. Televizoarele OLED sunt destul de subțiri și au rame mai înguste decât altele, deoarece nu au lumină de fundal.

  • TV LED 

Vei găsi de obicei panouri LED pe televizoare inteligente la prețuri accesibile. Această tehnologie folosește iluminarea din spate, ceea ce înseamnă că negrul nu este niciodată cu adevărat negru. Calitatea imaginii poate să nu se potrivească cu OLED-urile sau QLED-urile, dar acestea au, în general, o luminozitate mai bună.

  • TV QLED

Televizoarele LED QLED sau Quantum Dot sunt practic o cale de mijloc între panourile OLED și LED. Această nouă tehnologie de afișare folosește un strat de puncte cuantice între iluminarea de fundal LED și stratul LCD. Acest lucru are ca rezultat culori mai bune și o luminozitate mai bună decât panourile LED.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de luat în calcul atunci când dorești să achiziționezi un Smart TV. Cântărește bine opțiunile, fă o comparație a prețurilor, a caracteristicilor și alege smart TV-ul potrivit de pe Dexo.ro.

Sursă foto: Pexels.com