Încep lucrările pentru reabilitarea Grădiniței Viitorului din Lupeni

Home Administrație Încep lucrările pentru reabilitarea Grădiniței Viitorului din Lupeni
Încep lucrările pentru reabilitarea Grădiniței Viitorului din Lupeni

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a semnat la începutul lunii mai ordinul de începere al unui nou proiect de investiții, implementat de administrația publică locală din această localitate, cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect complex care vizează, pe de o parte, reabilitarea și dotarea Grădiniței de pe strada Viitorului, cunoscută drept ”Grădinița Viitorului” iar de pe altă parte, reabilitarea infrastructurii de acces către această unitate educațională, respectiv aleea și spațiile verzi dintre străzile Tineretului și Viitorului.

Numele acestei grădinițe pare astfel să fie unul predestinat, deoarece odată cu implementarea acestui proiect, standardele educaționale din cadrul acestei grădinițe le va permite educatorilor, dar mai ales preșcolarilor să deruleze activități cu un impact semnificativ în viitorul educațional al acestora. ”Modernizarea sistemului educațional reprezintă unul din obiectivele principale ale mandatului meu și privesc spre nevoile sistemului educațional nu doar ca primar, ci și ca dascăl de profesie și, de asemenea, ca părinte. De aceea, știu că viitorul copiilor noștri este în strânsă concordanță cu felul în care ne ocupăm de educația lor și, în acest context, mi-am propus să acord o atenție specială modernizării întregului sistem educațional din municipiul Lupeni. Sigur că acest obiectiv presupune fonduri semnificative, pe care nu le puteam asigura doar de la bugetul local și de aceea ne-am propus să atragem cât mai multe resurse financiare europene pentru a derula investițiile necesare în educație în municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Nu mai puțin de 10.762.112,87 lei este valoarea acestui proiect, cea mai mare parte a banilor fiind constituită din fonduri europene nerambursabile, atrase de municipalitatea din Lupeni. Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat încă din anul 2020, însă procedurile de selecție a antreprenorului care va realiza lucrările aferente acestuia au durat destul de mult.

Primarul Lucian Resmeriță spune că, prin intermediul acestui proiect, se va concretiza atât reabilitarea și modernizarea Grădiniței Viitorului, cât și o suprafață de 10.000 de metri pătrați din arealul acesteia, respectiv drumuri, străzi și alei pietonale din jurul grădiniței, în zona cuprinsă între străzile Viitorului și Tineretului.

”Întrucât îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, cu scopul dezvoltării localității noastre pe toate planurile, atât în domeniul educațional, prin modernizarea instituțiilor de învățământ și dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, cât și în domeniul sănătății, al infrastructurii dar și a parcurilor și locurilor de joacă și de relaxare din ora, am depus, în toți acești ani, zeci de proiecte realizate împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, la diferite instituții de finanțare, în special pentru accesarea de fonduri europene. Iată că deja începem să și culegem roadele acestei munci și prin implementarea tuturor acestor proiecte, ne dorim să oferim un grad ridicat al calității vieții cetățenilor din municipiul Lupeni. Vă asigur că și în continuare vom acționa în această direcție ”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.