„Consilierea și orientarea elevilor în context european”, simpozion internațional organizat la Liceul Tehnologic ”D. Leonida” Petroșani

Home Educație „Consilierea și orientarea elevilor în context european”, simpozion internațional organizat la Liceul Tehnologic ”D. Leonida” Petroșani

Problematica bullyingului și a cyberbullyingului în școli, dar și prezentarea de exemple de bune practici privind reducerea violenței în școli, reflectate în activități extracurriculare sau proiecte educaționale este tema ediției din acest an a simpozionului internațional „Consilierea și orientarea elevilor în context european” organizat de Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.

Evenimentul se află deja la cea de-a XIII-a ediție și va avea loc, în format fizic, la data de 9 mai 2022, ora 14.00 la sediul acestei instituții de învățământ din Valea Jiului.

Potrivit directorului CTDL Petroșani, prof. Mihaela Marița, simpozionul „Consilierea și orientarea elevilor în context european” are și în acest an două secțiuni, una dedicată cadrelor didactice și alta dedicată elevilor. ”Problematica bullyingului și a cyberbullyingului în școli dar și prezentarea de exemple de bune practici privind reducerea violenței în școli, reflectate în activități extracurriculare sau proiecte educaționale” constituie temele principale din secțiunea dedicată cadrelor didactice, iar pentru elevi organizăm o secțiune de concurs cu prezentarea de mesaje antibullying sub formă de: prezentări Power Point cu maxim 10 slide-uri, videoclipuri cu durata de maxim 3 minute, desene, LOGO-uri în format JPG, PNG, PDF. La concurs pot participa elevi din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și profesional, învățământ special și special integrat”, a declarat prof. Mihaela Marița, directorul instituției organizatoare.

Înscrierea participanţilor este posibilă până la data de 08.05.2022 prin completarea formularului
online, accesând linkul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyCBDaJ-xN14QMdjw7Ds_MQOmMY80u14xwuk4_-0jeaXSwA/viewform?usp=sf_link iar participarea la simpozion poate fi directă prin prezența la simpozion la sediul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din str. 22 Decembrie nr. 6, Petroșani sau on-line prin accesarea linkului de conectare transmis prin e-mail. Cei care doresc să trimită lucrări mai au la dispoziție câteva zile, platforma de primire a acestora fiind deschisă până la termenul limită (08.05.2022), lucrările putând fi încărcate direct în formularul de înscriere sau pot fi transmise pe adresa de e-mail: simpozionltdlp@gmail.com

Toate informațiile privind regulile de redactare a lucrărilor se găsesc în formularul de anunț al evenimentului, publicat pe forumul ISJ Hunedoara. De asemenea, relații se pot obține și de la sediul Liceului Tehnologic ”D. Leonida” din Petroșani sau la numărul de telefon: 0254/542482.

Directorul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, prof. Mihaela Marița precizează că toate lucrările prezentate în cadrul ediției din acest an a simpozionului internațional „Consilierea și orientarea elevilor în context european”, vor fi publicate într-un volum cu ISBN, produsul final colectiv urmând să fie intitulată generic ”Prevenirea și combaterea bullyngului și cyberbullyngului în mediul școlar”.