Valea Jiului găzduiește Conferința  Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”

Home Cultură Valea Jiului găzduiește Conferința  Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”
Valea Jiului găzduiește Conferința  Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Națională a României, organizează Conferința  Națională  „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2022, în localitatea Parâng, Hotel Rusu.

Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru comunitate, care să acopere cele mai variate nevoi de informare, documentare, pregătire profesională și petrecere creativă a timpului liber. De asemenea, va cuprinde o secțiune distinctă cu titlul „Contabilitatea și utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”, dedicată reprezentanților compartimentelor financiar-contabile.

”Este un eveniment cu multiple semnificații pentru noi deoarece biblioteca noastră va fi pentru prima dată organizatoarea și gazda unui eveniment de o asemenea importanță și anvergură. Sub aspect profesional, conferința va fi un excelent prilej de a face schimb de experiență și de opinii despre rolul pe care bibliotecile publice trebuie să-l joace în condițiile actuale. Este o perioadă extrem de dificilă care a bulversat și bibliotecile publice, în fața cărora au apărut provocări noi, situații inedite și complicate. Cu toate acestea, bibliotecile au reușit să-și probeze utilitatea în comunitate chiar și în condițiile grele din ultimii doi ani”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”.

După o lungă perioadă de izolare și comunicare online, o întâlnire cu reprezentanții bibliotecilor publice din România va da ocazia bibliotecarilor de a purta discuții directe, de a se cunoaște mai bine, de a împărtăși experiențe și de a pune bazele unor proiecte viitoare.