Atletul petroșenean Cristian Țopescu, învingător în semi-maratonul ”Romanați Trail Run 2022”

Home Stiri la zi Atletul petroșenean Cristian Țopescu, învingător în semi-maratonul ”Romanați Trail Run 2022”
Atletul petroșenean Cristian Țopescu, învingător în semi-maratonul ”Romanați Trail Run 2022”

În rândul celor câteva sute de atleți participanți la prima ediție a concursului de alergare ”Romanați Trail Run”, care a avut loc în data de 7 iulie 2022 la Caracal, s-a numărat și pasionatul atlet Cristian Țopescu din Petroșani.

Acesta a concurat la proba de semi-maraton, reușind să finalizeze cursa celor 23 de kilometri în Top 10, ocupând locul 8 în clasamentul general și adjudecându-și Medalia de aur la categoria de vârstă +50 de ani.

”A fost un concurs interesant, aflat la prima ediție, organizat de Club Rotary Caracal și care poartă numele fostului județ Romanați din perioada interbelică. Traseul de concurs unul foarte frumos, cu startul și finish-ul în parcul“Constantin Poroineanu” din Caracal dar care a străbătut câmpurile cultivate cu grâu, porumb și rapiță, pe diguri, pe fânețe și pe lângă lacuri, cu urcări și coborâri nu foarte lungi, dar destul de abrupte. Organizatorii s-au străduit să nu le lipsească nimic participanților în ceea ce privește hidratarea, alimentarea și încurajările. Concurenții au fost în mare parte din zona Olteniei dar am întâlnit alergători și din alte zone ale țării. Inedită a fost prezența celor 85 alergători din trupele NATO de la Deveselu, care au participat la toate cele trei curse”, a declarat sportivul din Valea Jiului, Cristian Țopescu.

Acesta a încheiat cursa de semi-maraton cu un timp de 1:49:26.

Scopul acestei competiții a constat în atragerea a cât mai multor copii, tineri și adulți, către practicarea în general de activități sportive, fie ele de echipă sau individuale.