Lucrări de reparații și reabilitare pe drumurile județene hunedorene

Home Administrație Lucrări de reparații și reabilitare pe drumurile județene hunedorene
Lucrări de reparații și reabilitare pe drumurile județene hunedorene

Consiliul județean Hunedoara a demarat programul de reparații, întreținere și reabilitare aprobat pentru anul 2022 pe drumurile județene pe care le administrează.

Vineri, 13 mai 2022 au început lucrări de acest fel și pe DJ 687 Hunedoara – Sântuhalm, care face legătura între localitățile Hunedoara și Sântuhalm, aceasta fiind una dintre cele mai circulate șosele din județul nostru. Pentru a asigura un trafic rutier sigur, de-a lungul anilor Consiliul Județean Hunedoara a intervenit pentru a realiza în două puncte importante amenajări rutiere necesare pentru intrarea/ieșirea de pe acest drum. În aceste zile, drumarii se concentrează însă pe reabilitarea cu covor asfaltic a unui sector important (de la ieșirea din municipiul Hunedoara) care prezintă deteriorări și care nu asigură în prezent confortul și siguranța dorite.

”Infrastructura rutieră este o prioritate pentru noi. Asigurarea unui trafic rutier sigur și confortabil este o preocupare constantă a administrației județene, transpusă în proiectele pe care le implementăm în întreg județul Hunedoara. În aceste zile, ne-am concentrat pe DJ 687 Hunedoara – Sântuhalm, un sector de drum important, extrem de circulat. Se toarnă covor asfaltic, iar investițiile vor continua. Planul nostru este ca acest drum să fie reabilitat în întregime prin implementarea proiectelor finanțate cu fonduri nerambursabile”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Nu doar pe acest sector de drum județean au fost efectuate lucrări de reparații și întreținere, ci și pe alte drumuri județene. Printre primele drumuri județene pe care s-a turnat anul acesta covor de asfalt se numără și DJ 686 Sântămăria Orlea – Râu de Mori – Râușor, unde a fost turnat, pe un segment de drum, covor asfaltic nou. Președintele CJH Laurențiu Nistor dă asigurări că, prin intervenții de acest fel, Retezatul și atracțiile turistice din Țara Hațegului vor beneficia de căi de acces mai sigure și mai confortabile pentru conducătorii auto.

Și pe DJ 668 Dobra -Roșcani s-a turnat, zilele trecute, un nou covor de asfalt, iar în cadrul Programului de lucrări și servicii de întreținere, reparații curente și periodice a drumurilor aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara pentru anul 2022.

În același timp, în atenția CJH sunt și acele drumuri județene care au avut de suferit de pe urma intemperiilor, a ploilor și inundațiilor. Spre exemplu, zilele trecute, administratorul public al CJH, Costel Avram a verificat, împreună cu primarul comunei Bulzeștii de Sus, Mirel Suba, starea sectorului de drum județean nr. 762 din intravilanul comunei. ”Aici, urmele lăsate de viituri au afectat structura drumului, de aceea, administrația județeană va interveni pentru a remedia problemele. Consiliul Județean Hunedoara se preocupă cu prioritate de infrastructura rutieră a județului, mai ales acolo unde problemele necesită intervenții urgente!”, dă asigurări Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.