Oaspeți din Republica Moldova, la Consiliul Județean Hunedoara

Home Administrație Oaspeți din Republica Moldova, la Consiliul Județean Hunedoara
Oaspeți din Republica Moldova, la Consiliul Județean Hunedoara

Viceprimarul Municipiului Chișinău (Rep. Moldova), Angela Cutasevici, însoțită de directorul Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Chișinău, Valentina Volontir, de Nina Molovata, specialist relații externe, și de președintele UNITEM, regizorul Alexandru Grecu, s-au întreținut cordial, astăzi, cu vicepreședintele Ion Bădin și administratorul public Costel Avram.

La întâlnirea găzduită la Consiliul Județean Hunedoara, au fost prezenți și reprezentanții instituțiilor de cultură aflate în subordinea CJ Hunedoara, precum și inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara, prof. Maria Ștefănie.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe direcțiile de colaborare și proiectele care pot fi dezvoltate în comun de către cele două părți, prin instituțiile aflate în subordine. Cultura, educația, sportul, politicile de tineret și protecția copilului sunt doar câteva dintre domeniile de interes pentru dezvoltarea de parteneriate durabile și schimburi de experiență. ”Cred cu tărie că tot ceea ce s-a construit până acum, toate proiectele începute împreună vor continua și se vor dezvolta. De asemenea, vom demara proiecte și colaborări noi, iar fiecare parte are câte ceva de învățat din experiența celeilalte. Festivalul pe care l-am găzduit în acest an, împreună cu Teatrul de Artă Deva este un punct de reper. Sunt deosebit de bucuros că ne-ați onorat cu prezența la acest eveniment și că, astăzi, ne întâlnim, aici, în acest cadru protocolar, pentru a ne prezenta activitatea și a ne cunoaște mai bine” a declarat vicepreședintele Ion Bădin, gazda evenimentului.

Viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a transmis salutul primarului general Ion Ceban, prezent în urmă cu câteva luni la Deva într-o scurtă vizită în cadrul căreia a fost semnată o scrisoare de intenție în vederea încheierii unui acord de înfrățire. ”Este o ocazie și o oportunitate pentru noi să ne aflăm la Deva. Apreciem căldura, ospitalitatea pe care am găsit-o în județul dumneavoastră. Suntem bucuroși că avem prieteni aici, la Deva și ne dorim să dezvoltăm cât mai multe proiecte și parteneriate comune” a precizat viceprimarul Angela Cutasevici.

”Mă bucur că, împreună cu frații noștri de dincolo de Prut, am pornit pe acest drum al colaborării strânse și cred că festivalul „Uniți prin cultură” încheiat aseară este un bun prilej pentru a consolida relațiile româno-basarabene. De asemenea, pașii importanți făcuți pentru înfrățirea Județului Hunedoara cu municipiul Chișinău, de către președintele Laurențiu Nistor și primarul Ion Ceban, sunt dovada dorinței noastre comune de a colabora intens. Împreună avem viitor!”, a declarat, la rândul său, Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Delegația Primăriei Municipiului Chișinău a fost prezentă la finele acestei săptămâni la Deva, la Festivalul ”Unire prin Cultură”, organizat de Teatrul de Artă Deva în colaborare cu Teatrul Național Satiricus I.L. Caragiale din Chișinău, entitate aflată în subordinea primăriei din capitala Moldovei.