Dramă, comedie și teatru pentru copii, pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu, la finalul acestei săptămâni

Home Cultură Dramă, comedie și teatru pentru copii, pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu, la finalul acestei săptămâni
Dramă, comedie și teatru pentru copii, pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu, la finalul acestei săptămâni

Iubitorii de teatru din Valea Jiului au la dispoziție, în acest final de săptămână, o gamă variată de spectacole artistice oferite de echipa de actori a Teatrului ”Io D. Sîrbu” din Petroșani.

Astfel, vineri, 20 mai 2022 este seara dramei, prezentă în spectacolul ”Neînțelegerea” de Albert Camus, un spectacol la care regia artistică și scenografia îi aparțin lui Ovidiu Radu. În acest spectacol îi veți putea revedea pe actorii: Oana Crișan, Andrada Dobre, Nicoleta Niculescu, Alexandru Cazan și Gheorghe Stoica.  Spectacolul vorbește despre ceea ce înseamnă plecarea de acasă și revenirea după 20 de ani de tăcere, și cât de dificilă poate fi reîntoarcerea într-o casă în care locul tău nu a rămas gol. Cât de ușor un străin poate să redevină un fiu și un frate? Cu ce umplem golul lăsat de cineva drag? Care pot fi consecințele unei NEÎNȚELEGERI? La toate aceste întrebări puteți afla un posibil răspuns dacă veți fi alege să vizionați această piesă de teatru. Spectacolul va avea loc în sala teatrului din Petroșani, cu începere de la ora 18,00.

Prețul unui bilet este de 20 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Sâmbătă, 21 mai 2022, de la ora 18,00 este din nou seară de comedie la Teatrul ”I.D. Sîrbu”. O seară în care aveți ocazia de a o (re)vedea pe actrița Oana Liciu Gogu într-un rol de excepție în spectacolul ”Servitoarea” după A.P., Cehov. În distribuția acestui spectacol, a cărui premieră a avut loc la începutul lunii mai, îi puteți revedea și pe actorii Daniel Cergă, Oana Crișan, Mihai Alexandru și Mihai Sima. Spectacolul este o adapte după două scene într-un act ale dramaturgului rus A.P. Cehov, excelent combinate de regizorul Muriel Jakab Manea, într-un decor pe măsură, aparținând scenografei Eliza Loboncz. ”Servitoarea este un personaj inventat și chiar dacă nu are un text, devine cumva un coordonator al energiilor în spațiul pe care îl consider al ei, adică bucătăria familiei. Am adus și o doză din cultura japoneză, prin aparențele asumate de familia de ruși care a făcut o uniune prin căsătoria părinților Nataliei Stepanovna, Natalia luând mult ca aspect din cultura mamei, dar clocotind în ea sângele din genetica tatălui. Totuși, tatăl nu este rusul tipic, ci mai degrabă un hermafrodit oscilant între două lumi. Bucătăria servitoarei se transformă într-un soi de cabinet psihiatric, unde toate angoasele subconștientului prind formă fizică și vorbită. „O harababură și un haos de nedescris”, cum spune și tragedianul Tolkaciov. Din punctul meu de vedere Cehov poate fi încadrat în zona absurdului și al umorului negru”, spune despre spectacolul său, regizorul Muriel Jakab Manea.

Pețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei în funcție de categoria locului.

Ca de obicei, ziua de duminică este rezervată și pe data de 22 Mai 2022, celor mici, care sunt invitați la teatru, de la ora 12.00 la o nouă reprezentație a piesei de teatru pentru copii ”Aventurile lui Mickey Mouse”, într-un spectacol după un text de Aida Ganea, pus în scenă de Dan Mirea. Cei mici și nu numai să vadă situațiile inedite și amuzante create de Mickey și Minnie alături de celelalte personaje din spectacol, cărora le dau viață actorii: Irina Bodea-Radu, Alexandru Cazan, Oana Liciu-Gogu, Mihai Sima, Oana Crișan, Laurențiu Vlad.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.
Biletele pentru toate spectacolele din perioada 20-22 mai 2022, pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.