Fermierii hunedoreni, primii pe țară la depunerea cererilor unice de plată

Home Economie Fermierii hunedoreni, primii pe țară la depunerea cererilor unice de plată
Fermierii hunedoreni, primii pe țară la depunerea cererilor unice de plată

Centrul Județean Hunedoara al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a încheiat cu succes campania de primire a Cererilor Unice de Plată, poziționându-se pe primul loc în țară cu un procent de 100% a înregistrării solicitărilor fermierilor înregistrate pentru plata subvențiilor.

Conform directorului executiv al Centrului Județean APIA, Topor Veronica, 16.358 fermieri din județul Hunedoara au depus cereri de plată și vor primi subvenții pentru un total de 133.525 hectare.

La operațiunile de închidere a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare a participat și prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. Acesta a felicitat întreaga echipă APIA – Județul Hunedoara pentru profesionalismul dovedit în serviciile oferite fermierilor hunedoreni.

Prefectul Călin Petru Marian consideră că datorită proprietarilor de terenuri și animale, dar și a implicării autorităților locale și a angajaților APIA Hunedoara, agricultura hunedoreană se poate dezvolta în continuare și poate deveni o componentă importantă a economiei generale a județului Hunedoara. De altfel, în cursul vizitelor pe care prefectul județului le-a efectuat la primăriile comunelor și orașelor hunedorene, autorităților locale le-a fost amintit faptul că digitalizarea registrului agricol și, implicit eliberarea pe loc a adeverințelor necesare fermierilor pentru obținerea subvențiilor APIA trebuie să fie o prioritate pentru funcționarii primăriilor, ceea ce s-a și pus în practică.