Consiliul județean Hunedoara alocă bani pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul de Urgență Deva

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara alocă bani pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul de Urgență Deva
Consiliul județean Hunedoara alocă bani pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul de Urgență Deva

Reunit miercuri, 18 mai 2022 într-o nouă ședință de îndată, Consiliul județean Hunedoara a aprobat rectificarea pozitivă a bugetului Spitalului Județean de Urgență din Deva cu 5,77 milioane de lei, bani care vor fi folosiți în principal pentru achiziția unui angiograf. Aparatul va fi folosit de medicii cardiologi pentru a efectua proceduri minim invazive de diagnostic și tratament.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor arată că statisticile relevă faptul că aproape 100 de mii de locuitori ai județului Hunedoara se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, motiv pentru care este necesar ca administrațiile locale și autoritățile sanitare să se implice atât în acțiuni de prevenire a apariției acestor boli, cât și în asigurarea celor necesare pentru tratament.

”Cardiologia intervenţională, cea mai modernă soluţie atât în diagnosticarea afecțiunilor cardiace, cât și în tratarea lor minim-invaziv, îmbină cardiologia şi chirurgia cardiacă, și are numeroase beneficii pentru pacienţi. Pe lângă echipamentul amintit, SJU Deva va achiziționa o stație de monitorizare a funcțiilor vitale, un monitor portabil, un ventilator mecanic, un stimulator extern, un electrocardiograf, un defibrilator și un ecocardiograf portabil”, a declarat președintele CJH, Laurențiu Nistor.

Fondurile pentru această investiție sunt asigurate din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.