Noi proiecte pentru dezvoltarea municipiului Lupeni

Home Administrație Noi proiecte pentru dezvoltarea municipiului Lupeni
Noi proiecte pentru dezvoltarea municipiului Lupeni

Un nou pachet de proiecte, care vizează dezvoltarea infrastructurii publice a municipiului Lupeni și creșterea calității vieții oamenilor din această localitate a Văii Jiului, a fost depus de Primăria municipiului Lupeni la Ministerul Dezvoltării, în vederea finanțării lor din fondurile europene disponibile în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că este vorba despre două proiecte care fac parte din ansamblul de investiții publice prin care autoritățile locale de la Lupeni doresc să construiască de la zero un nou cartier turistic, care să pună în valoarea localitatea.

Valoarea totală a acestui nou pachet de proiecte depuse de Primăria Lupeni în vederea finanțării prin PNRR este de 21.101.215 lei ( 4.286.512 EURO).

”Un prim proiect pe care-l avem în vedere este cel privind construirea, în viitorul Cartier Turistic pe care vrem să-l ridicăm în municipiul Lupeni, a unor locuințe moderne pentru tineri, îndeosebi pentru specialiști din sănătate, învățămant și alte categorii profesionale de care comunitatea noastră are nevoie și pe care vrem să-i atragem să profeseze în municipiul Lupeni. Acest proiect are o valoare totală de 12.899.996,97 lei (2.620.512 EURO). Un al doilea proiect pe care l-am depus pentru finanțare din fonduri europene este cel prin care ne propunem construirea a 7 km de piste pentru biciclete pe raza municipiului Lupeni, proiectul având o valoare totală de 8.201.218,20 lei (1.666.000 EURO). Acesta prevede construirea a 7 km piste pentru biciclete având o lățime de 2,4 m, respectiv realizarea infrastructurii de rulare, montarea de echipament de protecție și delimitare, montarea de echipamente de semnalizare. Așa cum am promis, dezvoltăm Lupeniul cu fonduri europene ! Și ne ținem de cuvânt !”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.