”Jiu Valley Summer University”, prima universitate de vară pentru elevi organizată la Petroșani

Home Educație ”Jiu Valley Summer University”, prima universitate de vară pentru elevi organizată la Petroșani
”Jiu Valley Summer University”, prima universitate de vară pentru elevi organizată la Petroșani

Asociația studențească University of Petroșani Students’ Union (UPSU) a dat recent startul înscrierilor pentru proiectul intitulat ”Jiu Valley Summer University” (JVSU). Acesta reprezintă prima inițiativă de tipul ”Universitate de Vară pentru Elevi” din cadrul Universității Petroșani. Proiectele de acest tip, deja prezente în marile centre universitare, oferă elevilor de liceu o simulare a vieții de student, cu toate aspectele sale.

”Jiu Valley Summer University” se va desfășura între 17 și 24 iulie 2022 , atât în Campusul Universității cât și în diferite locații din Petroșani și din Valea Jiului. El va fi dedicat elevilor din clasele a 11-a și a 12-a, având ca scop acomodarea mai ușoară a acestora cu învățământul superior, dar și diminuarea abandonului școlar. Organizatorii cred, totodată, că acest eveniment va avea un impact esențial și în comunitatea locală și va contribui la revitalizarea zonei Văii Jiului pe latura socială și cea educațională.

Participanții la universitatea de vară pentru elevi care vor ajunge la Petroșani, în luna iulie 2022, vor fi cazați în căminele Universității din Petroșani, și vor avea oportunitatea să participe la cursuri și diferite ateliere special gândite pentru ei. Din program nu vor lipsi nici petrecerile studențești și alte activități sociale, create pentru ca elevii să lege prietenii, luând parte la povești de neuitat.

Toți elevii interesați să participe la acest eveniment vor avea de completat un formular de înscriere și câteva documente, înainte să poată porni în aventura acestei veri. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/JiuValleySummerUniversity).

Jiu Valley Summer University este realizat de Asociația University of Petroșani Students’ Union, cu sprijinul Universității Petroșani. Printre parteneri se numără Federația ANOSR, Coaliția Valea Jiului Implicată cât și Consiliile Județene ale Elevilor din Hunedoara și Gorj.