O zi cu atitudine și acțiune pentru Petroșaniul verde

Home Educație O zi cu atitudine și acțiune pentru Petroșaniul verde
O zi cu atitudine și acțiune pentru Petroșaniul verde

Sute de voluntari, îndeosebi elevi de la școlile primare, gimnaziale și liceale din municipiul Petroșani, dar și voluntari ai Asociației ”Pro Parâng”, ”Petro-Aqua”, ai Crucii Roșii și alți reprezentanți ai societății civile din această localitate a Văii Jiului au participat, la finalul săptămânii trecute la o amplă acțiune de ecologizare desfășurată pe raza municipiului Petroșani.

Aceștia au răspuns astfel unei inițiative lansate, cu mai mulți ani în urmă, în forumul local ”Pro Urbis” pe care autoritățile locale de la Petroșani au păstrat-o în calendarul activităților publice dedicate comunității locale, acțiunea fiind cunoscută drept ”Ziua Verde”. Cu această ocazie, câteva sute de voluntari au desfășurat activități de ecologizare în diverse locuri publice din oraș, în perimetrul zonelor de agrement Brădet și Maleia, pe malurile Jiului de Este dar și în stațiunea Parâng.

O mulțime de șepcuțe verzi au umplut, cu acest prilej, municipiul Petroșani, marcând cu entuziasm, cu atitudine și, mai ales, cu acțiune, Ziua Verde. ”Tuturor le mulțumesc pentru implicare, pentru spiritul civic de care dau dovadă și sper ca, împreună, să conștientizăm că un mediu curat și îngrijit ne este benefic tuturor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Toate materialele necesare desfășurării acestei acțiuni de ecologizare au fost asigurate de Primăria Municipiului Petroșani.