Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” decernează ”Trofeul Micului Cititor”

Home Educație Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” decernează ”Trofeul Micului Cititor”
Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” decernează ”Trofeul Micului Cititor”

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 31 mai 2022, ora 10.00, la Teatrul de Artă din Deva, Sala Mare.

Tradiționalul „trofeu” este acordat după criterii menite să atragă spre bibliotecă, spre lectură, un număr cât mai mare de copii cărora dorim să le cultivăm dragostea față de cărți. Managerul instituției, Ioan Sebastian bara, spune că și anul acesta criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă. ”Am ”măsurat” fidelitatea micilor noștri cititori ținând seama de numărul de împrumuturi de carte. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit demni să primească premii”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va începe cu un frumos spectacol artistic. susținut de talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani care au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta proiectul artistic „Fantasticul domn vulpe” după Roald Dahl, regia Marius Costache.

Mai trebuie spus că, încă de la intrarea în foaierul teatrului, copiii vor avea surpriza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa grațioase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii.

”La încheierea evenimentului copiii vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca. Nu pot fi uitați profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulțumirile noastre și vor fi și ele premiate”, a mai precizat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”.