Corala ”Coralis” a Școlii de Muzică din Petroșani vă invită la primul său concert la Biserica ”Sf. Varvara”

Home Educație Corala ”Coralis” a Școlii de Muzică din Petroșani vă invită la primul său concert la Biserica ”Sf. Varvara”
Corala ”Coralis” a Școlii de Muzică din Petroșani vă invită la primul său concert la Biserica ”Sf. Varvara”

Un nou eveniment artistic din seria celor organizate în cadrul noului proiect caritabil al Asociației ”Fabrica de pian”, va aduce în atenție corala ”Coralis” a Școlii de Muzică de la Școala gimnazială ”IG. Duca” din Petroșani (singura școală de muzică din Valea Jiului), în cadrul unui prim concert în fața publicului.

Evenimentul va avea loc în data de 2 iunie 2022 de la ora 19,00 la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Varvara” din centrul municipiului Petroșani și va aduce în atenție talentul vocal al unor minunați elevi ai Școlii de Muzică din Valea Jiului, reuniți în corala ”Coralis” sub bagheta prof. Aida Roșca, protesor de Teorie Muzicală la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani. Din echipa de tineri artiști ai coralei ”Coralis” fac parte elevii: Stana Delia, Proteasa Elias-Valentin, Dădălig Alessia Maria, Kiss Levi, Acs Emma, Stoica Vlad, Alexandrescu Ionas Răzvan, Kutasi Zsolt, Gorgan Vanesa, Onuk Aylin.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de concerte pentru susținerea proiectului ”Laboratorul de muzică”, pe care Asociația ”Fabrica de Pian” în parteneriat cu Școala gimnazială ”I.G. Duca” și-au propus să le organizeze pentru a strânge fondurile necesare amenajării, în cadrul Școlii de Muzică, a unei săli moderne de Teorie Muzicală. ”Noul nostru proiect se numește ”Laboratorul de muzică” și el are ca scop susținerea tinerilor muzicieni de la Secția de Muzică a Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani. Avem nevoie de sprijinul tuturor celor care-i apreciază pe acești tineri, dar valoroși, muzicieni ai Văii Jiului, pentru că prin proiectul nostru încercăm să amenajăm și să dotăm corespunzător, cu mobilier și echipamente muzicale, o sală necesară pentru pregătirea acestora. Vă reamintim că ”Fabrica de pian” a prins aripi prin implicarea unor oameni deosebiți, cu suflet mare, cu ajutorul cărora am reușit să avem realizări ce păreau, pentru mulți, imposibile. Reiterăm ideea că nimic nu este imposibil, atunci când visele unor copii de excepție sunt îndeplinite de oamenii mari care au voința de a face acest lucru. Ne bucurăm, ca de fiecare dată, de reîntâlnirea cu invitații noștri, cei care sperăm că ne vor fi aliați implicați și în acest nou proiect, prin care construim, împreună, încă un vis în ”Fabrica de pian”: LABORATORUL DE MUZICĂ”, a declarat prof. Aurelian Epuraș, președintele Asociației ”Fabrica de pian”.

Participarea publicului la recitalul de debut al Coralei ”Coralis” este gratuit, însă orice donație făcută în contul noului proiect al ”Fabricii de pian” este binevenită.