Încep etapele premergătoare investițiilor în finalizarea noului sediu al Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”

Home Administrație Încep etapele premergătoare investițiilor în finalizarea noului sediu al Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”
Încep etapele premergătoare investițiilor în finalizarea noului sediu al Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”

Consiliul Județean Hunedoara continuă demersurile pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a noului sediu al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva în Corpul B al Palatului Administrativ situat în Piața „I. C. Brătianu” din Deva.

Miercuri, 25 mai 2022, în urma unei vizite în teren a administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, și a managerului Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Sebastian Ioan Bara, s-au stabilit ultimele detalii în vederea elaborării imediate a notei conceptuale și a temei de proiectare pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

”Ofensiva culturală a CJH continuă cu noi investiții! Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara își respectă angajamentele și investește în infrastructura necesară dezvoltării domeniului cultural. Județul nostru se mândrește cu o bibliotecă județeană care desfășoară o activitate intensă extrem de apreciată la nivel național. Rezultatele foarte bune, interesul crescut al publicului (mai ales în rândul tinerilor) pentru evenimentele organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Denusianu”, l-au determinat pe președintele Laurențiu Nistor să facă toate demersurile pentru ca, din 2023, această instituție să se mute în „casă nouă”. Și nu oriunde! Corpul B al Palatului Administrativ situat în Piața „I. C. Brătianu” din Deva va fi noua casă a bibliotecii. Este vorba despre un spațiu modern, primitor, care răspunde exigențelor activității desfășurate de o astfel de instituție de cultură. Pregătim nota conceptuală și tema de proiectare pentru ca, în cel mai scurt timp, spațiul să devină funcțional”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Locația în care va funcționa biblioteca județeană este un spațiu modern, primitor, care răspunde exigențelor activității desfășurate de o astfel de instituție de cultură.