Ziua Eroilor Neamului va fi sărbătorită, pe 2 iunie, la Lupeni

Home Stiri la zi Ziua Eroilor Neamului va fi sărbătorită, pe 2 iunie, la Lupeni
Ziua Eroilor Neamului va fi sărbătorită, pe 2 iunie, la Lupeni

Ziua Eroilor este marcată în România de mai bine de un secol, după ce Regele Ferdinand I a emis un Decret Regal prin care a fost instituită această sărbătoare, în semn de omagiu profund față de cei căzuți în luptele din Marele Război al Reîntregirii. Ziua aleasă pentru a sărbători acest eveniment a fost cea în care lumea creștină ortodoxă prăznuiește marea sărbătoare a Înălțării Domnului.

Anul acesta, cele două sărbători vor avea loc pe data de 2 Iunie, iar în toată Valea Jiului acestea vor prilejui ocazia celor pentru care onorarea eroilor și spiritul credinței creștine constituie repere importante ale vieții, să-i cinstească pe eroii neamului românesc, care și-au dat viața, inclusiv pe aceste meleaguri, pentru independența și unitatea României Mari.

La Lupeni, spre exemplu, a devenit o tradiție respectată cu sfințenie, aceea de a marca, prin intermediul unui emoționant eveniment public, Ziua Eroilor Neamului. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, la fel se va întâmpla și anul acesta, când toți cei care nutresc sentimente de profund respect pentru eroi, pentru credință și pentru istorie, sunt invitați să participe la acest eveniment.

”Vom marca Ziua Eroilor Neamului, așa cum aici, la Lupeni, am făcut-o de fiecare dată, în cadrul unui eveniment public care va avea loc cu prilejul sărbătorii ortodoxe a Înălțării Domnului. Astfel, pe 2 iunie 2022, de la ora 12,00 invit cetățenii municipiului Lupeni să ni se alăture la acest emoționant eveniment în care-o omagiem pe eroi și în care încă avem bucuria de a-i întâlni și de a-i respecta așa cum se cuvine pe veteranii de război și văduvele veteranilopr de război din municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

La Lupeni, Ziua Eroilor Neamului va fi sărbătorită la Cimitirul Eroilor din centrul localității, în vecinătatea Bisericii ortodoxe ”Sf. Nicolae”.