S-a deschis un nou sezon turistic de vară în stațiunea hunedoreană Geoagiu Băi

Home Reportaj S-a deschis un nou sezon turistic de vară în stațiunea hunedoreană Geoagiu Băi
S-a deschis un nou sezon turistic de vară în stațiunea hunedoreană Geoagiu Băi

În stațiunea turistică Geoagiu Băi, din județul Hunedoara s-a deschis vineri, 3 iunie 2022, sezonul turistic de vară, odată cu redeschiderea ștrandului termal din  stațiune, cunoscut sub numele de ”Băile Daco-Romane”.

Evenimentul a fost marcat și de o scurtă festivitate, care a avut loc chiar în fața intrării în Complexul Turistic ”Băile Daco-Romane”, acolo unde turiștii sunt așteptați să-și petreacă timpul liber în această vară. La eveniment au fost prezenți, alături de primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, invitați precum Lucian Rus – Secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alin Țambă – vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara, Costel Avram – administrator public al județului Hunedoara, Andrei Socaci – consilier județean, Lorincz Szell – subprefectul județului Hunedoara, Radu Barb – director al Direcției Genarale pentru Administrare Monumente și Promovare Turistică a județului Hunedoara, Ilie Toma – deputat ș.a.

În cuvântul său, prezentat cu acest prilej, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a arătat că administrația județeană sprijină dezvoltarea turismului în zonă, în mod special prin proiectul de modernizare a drumurilor județene care asigură accesul turiștilor și a subliniat angajamentul președintelui Laurențiu Nistor de a susține modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități, care devine realitate chiar în această perioadă prin lucrările ample care se desfășoară pe Culoarul Trafic Mureș Nord, investiții care vor avea un efect benefic asupra dezvoltării turismului în stațiunea Geoagiu Băi și zonele adiacente. ”Stațiunea Geoagiu Băi este una dintre principalele atracții ale județului Hunedoara, turismul balnear fiind un ecuson cu care ne mândrim. Chiar dacă mai avem încă multe de făcut, conștienți fiind de potențialul pe care îl reprezintă atât bazele de tratament, cât și oazele de relaxare, sunt convins că, în anii ce vor urma, împreună cu administrația locală, vom consolida brand-ul stațiunii. Îl felicit pe primarul Vasile Cărăguț pentru că reușește să mobilizeze antreprenorii din stațiune care, împreună cu administrația locală demonstrează că stațiunea Geoagiu Băi trece printr-o reală transformare”, a spus Costel Avram.

Prezent la eveniment, directorul DGAMPT Hunedoara, Radu Barb a evidențiat, la rândul său, rolul esențial pe care această stațiune îl are pe harta turistică a județului Hunedoara și a amintit și celelalte obiective de interes din zonă, care completează cel generat de apele termale care atrag atât de mulți turiști din întreaga țară la Geoagiu Băi. ”Stațiunea Geoagiu-Băi este clasificată ca și stațiune de interes național, are capacități de cazare de toate categoriile, o parte dintre hoteluri fiind deschise pe tot parcursul anului, fiind dotate cu baze de tratament balnear bine puse la punct. În zilele de vară, ștrandul care are în componență și bazine cu apă termală este punctul de atracție al stațiunii Geoagiu-Băi. Stațiunea hunedoreană este pregătită să își primească turiștii cu o ofertă variată și în acest an. Izvoarele minerale cu care este înzestrată așezarea balneo-climaterică sunt foarte apreciate în tratarea mai multor afecțiuni. Cei care aleg Geoagiu-Băi pentru petrecerea unui sejur au însă parte aici și de alte atracții deosebite: Cascada Clocota, Thermae Germisara, Drumul roman sau Rotonda, iar celelalte obiective turistice din județul Hunedoara constituie și ele un punct de atracție ce poate figura pe agenda oricărui turist care alege să-și petreacă vacanța de vară din acest an la Geoagiu Băi”, a declarat Radu Barb.

Efectul terapeutic al apelor mezotermale minerale de la Geoagiu-Băi este cunoscut încă din antichitate. Dacii și mai apoi romanii s-au bucurat de proprietățile curative ale apelor de aici. Romanii, mai ales, au fost cei care au edificat thermele de la Germisara și au transformat locul într-unul plin de viață. Clima blândă, cu veri plăcute, deloc toride, aerul curat și proaspăt alimentat de briza montană sunt alte câteva atuuri pentru petrecerea câtorva zile de vacanță în stațiunea hunedoreană. De aici pleacă o serie de trasee montane și tot aici, precum și în imediata vecinătate, se pot vizita o multitudine de monumente și vestigii istorice.