Modificări în programul artistic al ”Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului”

Home Cultură Modificări în programul artistic al ”Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului”
Modificări în programul artistic al ”Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului”

Din pricina îmbolnăvirii unuia dintre actorii din distribuția spectacolului de teatru ”Ieremia Strălucitul” de Tamási Áron, regia Török Viola, programat pentru joi, 9 Iunie 2022, de la ora 19.00, în cadrul evenimentelor prilejuite de ”Zilele Culturii Maghiare din Valea Jiului”, acest eveniment a fost înlocuit de organizatori.

Rămânând alături de comunitatea maghiară, la ediția din acest an a „Zilelor Culturii Maghiare în Valea Jiului”, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” va oferi publicului alte două spectacole în limba maghiară, subtitrate în limba română.

Astfel, joi, 9 Iunie 2022, de la ora 19.00, pe scena teatrului din Petroșani va avea loc spectacolul „FÜGGÖNY”/ „CORTINA” de Kincses Elemér, în regia lui Kincses Elemér, iar vineri, 17 Iunie 2022, ora 19.00, va fi prezentat spectacolul „BOLDOG NYÁRTFALEVEL” /FRUNZA FERICITĂ DE PLOP de Tamási Áron, regia Török Viola din a cărui distribuție face parte unul dintre cei mai cunoscuți și renumiți actori de la noi din țară, Bogdán Zsolt. În 2011, acesta a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun actor de teatru din România într-un rol principal. Bogdán Zsolt a apărut în filme ca „Superman”, „Spiderman” sau „Batman”, ”Apărarea chineză”, „De ce fierbe copilul în mămăligă” sau „Orizont”.

Prin achiziția unui bilet în valoare de 30 de lei aveți acces la ambele spectacole. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau direct din pagina de Facebook a teatrului I.D. Sîrbu.

Restul evenimentelor cuprinse în programul ediției din acest an a ”Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului”, care vor avea loc în perioada 9-12 iunie 2022 la Petroșani și Lupeni rămân nemodificate.