La Lupeni au fost repuse în funcțiune fântânile arteziene

Home Administrație La Lupeni au fost repuse în funcțiune fântânile arteziene
La Lupeni au fost repuse în funcțiune fântânile arteziene

Debutul sezonului de vară a adus la Lupeni și repornirea fântânilor arteziene din localitate. Acestea aduc un plus de imagine peisajului urban, dar constituie, în același timp, și o modalitate de combatere a caniculei în perioada lunilor de vară, fiind de asemenea și un punct de atracție pentru cetățenii municipiului Lupeni, îndeosebi pentru cei mici.

În municipiul Lupeni astfel de instalații funcționează în Parcul copiilor de la Bărbăteni și în parcul auto din vecinătatea Palatului Cultural ”Minerul”, iar o instalație acvatică mai mică este montată și în părculețul de la Nivelt.

După cum se știe, reabilitarea și modernizarea ”Parcului copiilor” de la Bărbăteni a fost o prioritate asumată de administrația locală de la Lupeni. Dincolo de modernizarea aleilor pietonale și a zonelor verzi, aici s-au făcut investiții semnificative pentru amenajarea mai multor spații de joacă pentru copii, pentru amplasarea de mobilier stradal și chiar pentru realizarea unei fântâni arteziene moderne, inspirată din arhitectura parcurilor din marile orașe ale țării. Fântână arteziană a fost inclusă astfel în noua arhitectură peisagistică a acestui parc, spre bucuria evidentă a copiilor care se bucură de conceptul inedit al acesteia, având ocazia să facă slalom printre jeturile de apă care țâșnesc chiar din trotuar și care, la orele serii, îmbracă culori și forme deosebit de frumoase. ”În perspectiva zilelor toride de vară, am repus în funcțiune fântâna arteziană din cartierul Bărbăteni, de a cărei realizare suntem încântați cu toții. Atunci când am luat decizia de a realiza această fântână arteziană așa cum există în marile orașe ale țării, ne-am dorit ca acest proiect să fie atât unul spectaculos și util, dar și unul eficient din punct de vedere al funcționării și al costurilor aferente. Nu a fost ușor, pentru că a trebuit să găsim acele duze speciale care permit ca apa să țâșnească direct din asfalt astfel încât jeturile de apă pot atinge chiar și 15 metri, dar mai ales a trebuit să avem o mare precizie în configurarea instalației, pentru că jeturile de apă trebuie colectate perfect, având în vedere că funcționarea acestei fântâni arteziene este una cu recircuitarea apei, întregul sistem fiind automatizat, inclusiv jocurile de lumini care pun și mai mult în valoare această fântână, la orele serii. Mă bucur că am reușit să oferim cetățenilor municipiului Lupeni un astfel de loc, dotat corespunzător și îngrijit cu atenție, pentru a-și petrece timpul liber alături de copii și nepoți”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta spune că de aceeași atenție se bucură toate parcurile publice de pe raza municipiului Lupeni, care sunt oaze de recreere și liniște pentru cetățeni. În același timp, primarul municipiului Lupeni transmite tuturor cetățenilor rugămintea de a veghea ca aceste parcuri să fie respectate și îngrijire cu simț civic de toți cetățenii. ”Trebuie să fim atenți, să păstrăm curate și îngrijite aceste locuri plăcute de noi toți, să nu aruncăm gunoaie pe joc, să îngrijim mobilierul specific și aparatele de joacă pentru copii, să fim responsabili și atenți astfel încât să ne putem bucura de aceste investiții publice pe care am  reușit să le realizăm”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.