Zilele orașului Petrila, între 10 și 12 iunie 2022

Home Cultură Zilele orașului Petrila, între 10 și 12 iunie 2022
Zilele orașului Petrila, între 10 și 12 iunie 2022

O nouă ediție a evenimentului cultural-artistic ”Zilele Orașului Petrila” se va desfășura în localitatea din extremitatea de Est a Văii Jiului, în zilele de 10, 11 și 12 iunie 2022. Evenimentul va avea loc în zona centrală a orașului Petrila, pe strada Republicii, între intersecția cu strada Minei și Casa de Cultură. Pe perioada derulării evenimentului circulația rutieră pe acest segment de drum va fi închisă, șoferii urmând să fie dirijați pe rute ocolitoare.

În cele trei zile de activități artistice, pe scena de la Petrila vor urca o seamă de artiști locali talentați, dar și nume cunoscute ale muzicii populare și muzicii pentru tineret din țara noastră.

Astfel, vineri, 10 iunie, începând cu ora 18,00 elevii prof. Tiberiu Coconeț de la Asociația ”Lirica” din Petroșani vor deschide spectacolul artistic în care vor mai evolua: Teodora Filip, Ciprian Roman, Nicu Novac, Suzana Toader și Felician Nicola.

Sâmbătă, 11 iunie, tot de la ora 18,00 este programat un spectacol care-i va aduce în fața publicului petrilean pe Diana Delis, Roxana Nemeș și Anda Adam. În deschidere, vor urca pe scenă tineri artiști din Valea Jiului și componenți ai Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani. Prezintă: Adina Risipitu.

Duminică, 12 iunie, scena Zilelor Petrilene este rezervată recitalului artiștilor de la Ansamblul folcloric ”Junii Petrileni” și celor de la clasa de canto coordonată de prof. Simona Ionașc, urmat de un recital susținut de Gabi Nicolae.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul local al orașului Petrila. ”Stimați locuitori ai orașului Petrila, și nu numai, vă invit cu drag să luați parte la Zilele Orașului Petrila ce se vor desfășura între 10 și 12 iunie, eveniment organizat de Primăria Orașului Petrila și Consiliul Local al Orașului Petrila. Doresc să ne simțim bine și să ne bucurăm împreună alături de Anda Adam, Roxana Nemeș, Diana Delis, Nicu Novac, Ciprian Roman, Suzana Toader, Felician Nicola, Teodora Filip, Gabi Nicolae, Junii Petrileni, Asociația Culturală Lirica, clasa de canto Simona Ionașc și mulți alții. Vă invit pe toți la o frumoasă sărbătoare a orașului și vă doresc tuturor multă sănătate și distracție plăcută!”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.