Elevi și profesori de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva, premiați de către Consiliul Județean Hunedoara pentru proiectul de înfrumusețare a noii secții Pediatrie

Home Administrație Elevi și profesori de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva, premiați de către Consiliul Județean Hunedoara pentru proiectul de înfrumusețare a noii secții Pediatrie
Elevi și profesori de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva, premiați de către Consiliul Județean Hunedoara pentru proiectul de înfrumusețare a noii secții Pediatrie

46 de elevi și 9 profesori de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au fost premiați de către conducerea Consiliului Județean Hunedoara pentru participarea la proiectul de înfrumusețare a Secției Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, la inițiativa și invitația Asociației Gabriel. La întâlnirea festivă găzduită la sediul Consiliului Județean Hunedoara au fost prezenți, alături de președintele Laurențiu Nistor, administratorul public al județului, Costel Avram, subprefectul județului Hunedoara, Bogdan Urdea, inspectorul școlar general, prof. Maria Ștefănie, și managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariș.

În semn de recunoștință pentru efortul lor creator, elevii și profesorii lor au primit diplome de apreciere și o sumă de bani.

„Sunt mândru că v-ați rupt din timpul vostru liber și ați venit să pictați saloanele Pediatriei. Vă mulțumesc că ați dat și mai multă valoare acestei secții noi, iar prin gestul vostru, prin munca voastră veți bucura copiii care vor fi tratați aici. Sunt mândru că în județ avem o asemenea școală și asemenea copii talentați și pasionați de ceea ce fac” a declarat președintele Laurențiu Nistor în cadrul întâlnirii.

Elevii au împărtășit, al rândul lor, impresiile legate de participarea la acest proiect. În opinia lor, înfrumusețarea noii Pediatrii a fost un proiect inedit și vast la care au luat parte cu plăcere. Au punctat că pentru ei a fost o ocazie unică de a face ceva benefic pentru copiii care ajung să aibă nevoie de îngrijiri medicale în spital. A fost, totodată, și o șansă de a arăta lumii că elevii de la Arte știu să facă lucruri frumoase.

Noua secție destinată tinerilor pacienți este una mult-așteptată de către comunitatea din județul Hunedoara și va fi dată în curând în folosință. Pacienții care vor ajunge aici, precum și însoțitorii lor, vor beneficia atât de îngrijire atentă, la standarde ridicate, cât și de condiții de cazare ireproșabile, demne de o unitate sanitară a secolului 21. Iar munca talentaților elevi de la Arte și a dascălilor lor de înfrumusețare a secției va fi, cu siguranță, apreciată de toți cei care se vor interna în secție. Saloanele decorate cu desene vesele, în culori vii, le vor face pacienților șederea mai plăcută și îi vor ajuta să treacă mai ușor peste suferința de moment.