Reprezentați ai CJH la Congresul Autorităților Locale din Zona celor Trei Mări

Home Stiri la zi Reprezentați ai CJH la Congresul Autorităților Locale din Zona celor Trei Mări
Reprezentați ai CJH la Congresul Autorităților Locale din Zona celor Trei Mări

O delegație a Consiliului Județean Hunedoara, formată din cinci consilieri județeni și un reprezentant al aparatului de specialitate, a participat în perioada 6-9 iunie 2022 la Congresul Autorităților Locale din Zona celor Trei Mări (Marea Baltică, Adriatică și Marea Neagră), găzduit de orașul Lublin din Polonia .

Pe agenda delegației hunedorene s-a aflat și o întâlnire oficială la Biroul Mareșalului Voievodatului Lubelskie (Lublin), cu domnul Jarosław Stawiarski.

Programul delegației române, pregătit de organizatori, a mai inclus o vizită la Muzeul din Lublin și la Pszczołka (ro. Albina) – fabrica de dulciuri din oraș.

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia).

Evenimentul de la Lublin s-a adresat județelor/voievodatelor/regiunilor țărilor menționate anterior, cu scopul de a asigura un cadru propice pentru iniţiativele regionale de cooperare internaţională.