O nouă atracție turistică în județul Hunedoara: plimbări cu vaporașul pe Mureș

Home Reportaj O nouă atracție turistică în județul Hunedoara: plimbări cu vaporașul pe Mureș
O nouă atracție turistică în județul Hunedoara: plimbări cu vaporașul pe Mureș

Pe harta atracțiilor turistice din județul Hunedoara a apărut, de curând, o nouă oportunitate dată de posibilitatea unor plimbări cu vaporașul pe cursul râului Mureș.

Acest lucru este posibil după ce Primăria Șoimuș a achiziționat un vaporaș de la Tulcea, a construit un debarcader și oferă celor interesați acest nou serviciu de interes turistic. Vaporașul denumit „Stelar”, face excursii pe Mureș zilnic, din oră în oră, în intervalul ,10:00 și 21:00 între localitățile Mintia și Hărău.

Primarul comunei Șoimuș, Mihai Irimia, spune că reluarea curselor de agrement cu vaporașul pe Mureș vine după o lungă pauză, cauzată de inundațiile din 1975 și arată că, înainte de acest eveniment, plimbările cu vaporașul pe Mureș făceau parte din oferta turistică a zonei, bucurându-se de aprecieri din partea hunedorenilor. Autoritățile locale de la Șoimuș speră că vaporașul ”Stelar” va avea, la rândul său, succes iar acest lucru va permite achiziționarea unui alt vaporaș cu 30 de locuri pentru curse de agrement pe Mureș, dar și construcția altor două pontoane de acostare, la Hărău și Bejan.

Pontonul de la Șoimuș, de unde pleacă acum vaporașul turistic ”Stelar” este amenajat pe malul Mureșului, în apropierea autostrăzii. Acesta poate fi observat de pe podul ce leagă DN 7 de DN 76. În cel mai scurt timp, vor fi amplasate și indicatoare pentru ca turiștii să poate ajunge cu ușurință la punctul de îmbarcare. O călătorie cu vaporașul costă 30 de lei, pentru adulți, și 15 lei, pentru copii.