Alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei ”atacă” cel de-al șaselea vulcan din circuitul mondial ”Seven Vulcanoes”

Home Stiri la zi Alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei ”atacă” cel de-al șaselea vulcan din circuitul mondial ”Seven Vulcanoes”
Alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei  ”atacă” cel de-al șaselea vulcan din circuitul mondial ”Seven Vulcanoes”

Vulcanul Damavand din Iran, cel mai înalt vârf vulcanic al continentului asiatic (5609 m), este următoarea țintă pe care alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei și-a propus să o atingă în acest an, în ambițiosul său proiect de a deveni urmaș al temerarei alpiniste din România, Crina Coco-Popescu (care a dus la bun sfârșit, cu câțiva ani în urmă, traseul ”Seven Vulcaneos”, fiind prima femeie din lume care a reușit această performanță), astfel încât să fie primul alpinist român care parcurge acest dificil traseu de sport extrem.

Până în acest moment, Adrian Ahrițculesei a reușit să cucerească 5 din cei 7 cei mai înalți vulcani ai planetei, iar acesta speră să încheie cu succes acest proiect temerar încă din acest an. Doar două mai sunt obstacolele care-i mai stau acum în față lui Adrian Ahrițculesei, pentru a-și realiza visul cuceririi celor 7 cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente ale lumii. Pentru că, în palmaresul său, figurează deja ca fiind bifate cu succes cucerirea celui mai înalt vulcan al Europei – Elbrus (5642 de metri), celui mai înalt vulcan al Africii – Kilimanjaro (5895 de metri), celui mai înalt vulcan al Americii de Nord – Pico de Orizaba (5636 de metri) și celui mai înalt vulcan din America de Sud – Ojos del Salados (6893 de metri). Încă din prima secundă de după cucerirea și a celui de-al cincilea vulcan, cel mai înalt din continentul Oceania-Australia – Mont Giluwe (4367 de metri), Adrian Ahrițculesei a anunțat că deja este pregătit pentru misiunea cu numărul șase, cucerirea vârfului Damavand, din Iran (5610 metri) – cel mai înalt munte de origine vulcanică din Asia.

Expediția pentru acest obiectiv este deja programată să înceapă în 22 iunie 2022 când Adrian Ahrițculesei pornește în aventura din Iran, pentru a cuceri vârful Damavand. Mai apoi, ultimul hop al ambițiosului sportiv din Valea Jiului rămâne Mount Sidley, vulcanul înalt de 4285 de metri, cel mai înalt munte de acest tip din Antarctica.

În ascensiunea pe muntele Damavand din Iran, alpinistul din Petroșani va fi însoțit de alți doi pasionați de aventuri montane din Valea Jiului, Csaba Ilie Silveșan și Ștefan Adrian Jurca.

Le dorim mult succes !